bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg přečkal nával v nemocnici a připravuje se na play-off

20. března 2018, 9:45

Jakub Hromada

Jeden z největších progresů sezóny zažívá tým z kanadské provincie Manitoba. Jets překvapili všechny a míří do play-off. Neuvěřitelně vyzrál v bráně Connor Hellebuyck, který původně ani neměl dostat tolik prostoru, obrana se rovněž zdokonalila a útok zůstal největším postrachem pro soupeře.

Přitom celý kádr musel řešit hned několik problémů s jedním a tím stejným předmětem. Zraněním. Jets tak museli ukázat, jak širokou mají základnu. Roky v přestavbě se vyplatily. Do hry se dostali hráči jako Brendan Lemieux, Nic Petan, Jack Roslovic či Tucker Poolman. 

Když se podíváme na soupisku týmu, uvidíme, že jen sedm hráčů nastoupilo do všech 72 utkání. Přičemž Tyler Myers nebo Bryan Little si své vytrpěli už v minulosti. Vždyť Myers loni nastoupil kvůli nepříjemnostem s třísly jen do 11 zápasů. A nyní zažívá nejlepší ročník.

Kde ale letos našel tým ze středu Kanady štěstí v neštěstí, je brankoviště. V létě podepsal dvouletou domluvou s tamní organizací Steve Mason, který měl vyřešit dlouholeté trable Jets mezi třemi tyčemi. Jenže v prvním zápase dostal sedm branek od Toronta, v druhé šest od Calgary. Ke všemu si aktuálně musí protrpět již třetí otřes mozku v této sezóně a klub s ním tedy nemůže počítat ani na post dvojky.

Winnipeg ale našel neočekávanou spásu v jiném jméně. Connor Hellebuyck se po příchodu konkurence tak vzepřel, až ze sebe udělal jednoho z nejlepších gólmanů v lize. Navíc odchytal nejvíce zápasů (60) a oproti loňsku si vylepšil úspěšnost zákroků takřka o dvě procenta! A aby toho ještě nebylo málo, v květnu mu bude teprve 25 let.

Tak šťastný nemůže být švédský zadák Tobias Enström. Ten vynechal celý prosinec, vrátil se v lednu, jenže na konci února se zase zranil. Od té doby odehrál jen dvě utkání a pořád nemůže najít ztracenou formu. I Troubovi se jeho zranění obnovilo, po střetu s Jamiem Bennem z Dallasu nedohrál nedělní zápas a je z toho opět podezření na otřes mozku.

Scheifele by formu měl, ale ani jemu není zdraví letos příliš dopřáno. Po Vánocích odstoupil z domácího utkání s Edmontonem, kdy ho na mantinel tak nešikovně přimáčkl Davidson, až z toho byla zlomená klíční kost a absence na osm týdnů. Kanadský centr ale vyléčil úraz dříve, jenže pak přišla srážka se spoluhráčem z lajny Wheelerem a opět to odnesla oblast ramene a klíční kosti. Do hry se dostal až v neděli, kdy nastoupil doma proti Dallasu, avšak odehrál pouze 15 a půl minuty. 

Díky všem těmto zraněním se do 22 duelů dostal i slovenský forvard Marko Daňo, pro kterého to zatím není ideální sezóna a možná se bude po play-off stěhovat. V tak nabité konkurenci, jakou u Jets najdeme, se nedokáže prosadit a maximálně se vešel do čtvrté defenzivní formace. 

Nyní zbývá Winnipegu 10 posledních zápasů, ve kterých si chtějí pojistit účast ve vyřazovacích bojích a zároveň se na ně připravit. Patrik Laine se pokusí atakovat vysněnou metu 50 gólů a Wheeler TOP 10 kanadského bodování celé ligy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.