bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Wilson s dvacetizápasovým trestem nesouhlasí, odvolal se k Bettmanovi

6. října 2018, 15:45

Vojtěch Balon

Tom Wilson (na snímku) za svůj ošklivý zákrok na Oskara Sundqvista v nedávném přípravném utkání proti St. Louis Blues vyfasoval stopku na dvacet zápasů, během nichž nebude pobírat plat. Rodák z Toronta tak přijde zhruba o 1,2 milionu dolarů – pokud neuspěje s odvoláním.

Kanadský forvard se přes hráčskou asociaci NHLPA proti vysokému trestu odvolal, Toma Wilsona tak čeká dostaveníčko s komisařem Garym Bettmanem. Ten od roku 2012 podstoupil šest takových jednání a ke snížení trestu se uvolil jen dvakrát: Danielovi Carcillovi v roce 2014 zkrátil původně desetizápasovou stopku na šest utkání, Raffimu Torresovi v roce 2012 odpustil čtyři zápasy z rekordního pětadvacetizápasového flastru.

Antoine Vermette, Patrick Kaleta (oba 10 zápasů), Shawn Thornton (15 zápasů) a Chris Wideman (20 zápasů) u Bettmana nepochodili.

Wilsonovi nehraje do karet fakt, že se jedná už o jeho čtvrtou suspendaci za posledních 105 odehraných utkání. „I tak by měl dostat trest na minimálně deset dvanáct zápasů,“ soptil ještě před rozhodnutím NHL Craig Button z kanadské televize TSN.

Datum Wilsonova slyšení u Bettmana ještě není známo, do té doby ale trest trvá, a kanadský brousek tak svému Washingtonu na ledě nepomůže. „Upřímně si myslím, že je to blbost. Povinně jsme se dívali na video od NHL, ve kterém nám ukazovali, které hity jsou čisté a které ne. Pro Toma asi mají jiná pravidla,“ hájil svého spoluhráče Devante Smith-Pelly.

„Je nešťastné, že z Toma dělají exemplární případ,“ volil opatrnější slova TJ Oshie.

Uspěje Wilson?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.