bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington vyhlíží konferenční finále. Konečně jsme se začali hokejem bavit, těší trenéra Trotze

9. května 2017, 11:30

Michal Sobotka

Chmury jsou zažehnány, alespoň prozatím. Hokejisté Washingtonu v noci porazili Pittsburgh 5:2, čímž podruhé v řadě zabránili soupeři ukončit sérii. Navíc budou mít možnost usilovat o postup před vlastními fanoušky. „Teď se hokejem bavíme, což nám v předešlých zápasech chybělo,“ tvrdí trenér Barry Trotz.

Soudě dle výsledku se Capitals bavili opravdu náramně. Dali pět gólů a inkasovali až v samotném závěru utkání. Chytrým krokem se ukázalo zapojení útočníka Burakovskyho do první formace vedle Oshieho a Bäckströma. Švéd dal dva góly a byl vyhlášen první hvězdou utkání. „Měl jsem hodně šancí už v dřívější fázi play off, tohle posunutí mi dodalo sebevědomí,“ říká rodák z Klagenfurtu.

Změna formací ale výrazně pomohla i jinému Švédovi. Nicklas Bäckström jako kdyby bez Ovečkina trochu pookřál. Ve dvou zápasech bez ruského střelce zaznamenal tři body za dva zásahy a jednu asistenci. Washington začal hrát daleko více týmověji a odměnou mu byly triumfy v pátém a šestém duelu série. Když už se zdálo, že druhé kolo bude zase konečná stanice.

„Bojujeme každý za každého a to je klíč k úspěchu,“ myslí si T.J. Oshie, který otevřel skóre posledního souboje proti Penguins. Trenér Barry Trotz, který po čtvrtém duelu zkrátka musel něco změnit, však nevidí úspěch v taktice. I když i ta určitě pomohla. „Začali jsme se hokejem bavit. V předchozích zápasech to byla naše překážka,“ tvrdí.

V momentě, kdy Capitals prohrávali v sérii 1:3 na zápasy, se od nich velký comeback nečekal. Neměli co ztratit. Teď bude ale situace jiná. Washington se předvede v rozhodujícím sedmém zápase doma. Alexandr Ovečkin ještě nikdy nehrál s týmem ve finále konference. Situace se nyní může změnit. Domácí prostředí může být k užitku, ale také ke škodě.

Po noci ze středy na čtvrtek bude hokejová veřejnost o něco moudřejší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.