bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington nebude stagnovat, tvrdí Kuzněcov

15. srpna 2017, 16:12

Jan Šlapáček

V posledních dvou sezónách nenajdete tým, který by byl v základní části lepší než Capitals. Parta okolo Alexandra Ovečkina vyhrála dvakrát v řadě Prezidentovu trofej a měla velké ambice. Pokaždé ale přišlo velké zklamání v play-off. Bude Washington nyní na ústupu? Jevgenij Kuzněcov si to nemyslí.

Vyhrát základní část a vypadnout ve druhém kole play-off s Pittsburghem. Přesně takhle se dají popsat poslední dva ročníky celku z hlavního města USA, který měl pravděpodobně nejsilnější sestavu v celé své historii. Ani to však na dokráčení ke Stanley Cupu nestačilo.

Utvoření takhle silného týmu si ale pochopitelně vybralo svoji daň. Capitals například před letošní uzávěrkou přestupů vyměnili svůj výběr v prvním kole draftu za obránce Kevina Shattenkirka, který od nich v létě odešel nez náhrady. Vzhledem k tomu, že Washingtonu v posledních letech draftoval ze zadních pozic, mnoho velkých talentů na své farmě nemá.

Nejvíce však Capitals přitlačil ke zdi platový strop. Generální manažer Brian MacLellan si nemohl dovolit podepsat všechny hráče, kterým končila smlouva a tudíž přišel i o Justina Williamse či výborného obránce Karla Alznera. Z klíčových hráčů dokázal udržet pouze T. J. Oshieho, který s klubem podepsal sedmiletou smlouvu. Z přestupového trhu MacLellan podle očekávání žádnou velkou rybu nepřitáhl, spíše se zaměřil na levné doplnění řad.

Bude nyní tým dostatečně silný, aby dokázal to, co ten předchozí ne? Ruský útočník Jevgenij Kuzněcov má na to svůj názor. „Nemám rád, když nám lidi říkají, že máme špatný tým. To je podle mě blbost. Všechno není pouze o jménech, spíše jde o partu, která se sejde v kabině," řekl rázně hokejista, kterému od nové sezóny začne platit osmiletá smlouva v hodnotě 62,4 milionů dolarů.

„V posledních letech jsme se soustředili především na získání poháru, což je špatně. V první řadě se musíme starat o hru, která nás k tomu cíli může dotáhnout." Dokázali se Capitals z minulých let poučit? „Musíme si z toho vzít to nejlepší. Budeme společně všichni bojovat, máme hlad po úspěchu," řekl na závěr Kuzněcov. Udělá Washington konečně v play-off díru do světa?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.