bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington hájí náskok v Minnesotě, Boston může odskočit pronásledovatelům

28. března 2017, 20:30

Michal Sobotka

Získá Washington Prezidentovu trofej? Celek z hlavního města drží tříbodový náskok, který může navýšit na ledě Minnesoty. Důležitý duel sehraje doma Boston, který hostí Nashville a může odskočit svým pronásledovatelům.

01:00 New Jersey Devils – Winnipeg Jets

Když vezmeme v potaz poslední měsíc, tak se dá s přehledem tvrdit, že New Jersey patří k týmům s vůbec nejhorší formou. Dvě výhry z posledních deseti zápasů jsou ještě příjemné oproti tomu, jak Devils hrávali dříve. Téměř s jistotou se pak dá soudit, že to budou právě domácí, kdo skončí ve Východní konferenci na posledním místě. Mají „náskok“ sedmi bodů.

Winnipeg si před dvěma lety odbyl debut v play-off, ale od té doby se po něm v rámci vyřazovacích bojů slehla zem. Ani probíhající ročník tento fakt nezmění. Přesto si Jets místy zlepšují náladu porážením týmů, kterým se body hodí. Poslední dobou namátkou třeba Flyers, či Islanders. Winnipeg má před sebou už jen šest zápasů, které shodně rozdělí mezi domácí a venkovní prostředí.

01:00 Boston Bruins – Nashville Predators

Tento souboj bude jistě zajímavý pro více týmů než jen dva, které proti sobě nastoupí. Bruins si po čtyřech porážkách zvedli náladu ve velmi důležitém souboji s Islanders. Jenomže klid stejně nezískali, protože se na ně zezadu tlačí Tampa. Doma navíc Boston prohrál poslední dva souboje s Ottawou a právě zmiňovanými Lightning.

Navíc Nashville není zrovna ideálním soupeřem v současné situaci. Predators vyhráli čtyřikrát po sobě a to s výrazným přispěním zlepšené obrany. Celkově inkasovali jen pětkrát. Svého dnešního soka navíc porazili třikrát po sobě. Proti hostům hraje snad jen jediný fakt. Včera hráli. Ovšem nechali odpočívat Pekku Rinneho, který tak bude na dnešek připraven.

01:00 Philadelphia Flyers – Ottawa Senators

Flyers nemají v povaze nic vzdávat. Jak už to tak bývá, téměř všechny celky z Metropolitní divize bojují o postup do play-off. Flyers jsou ve hře také, byť jejich pozice je jistě nejhorší. Potřebují stáhnout šest bodů na Boston a ve hře jich je už jen čtrnáct. Oba souboje proti Ottawě v sezoně skončily remízou 2:2. Jednou se pak radovali Sens v nájezdech, podruhé Flyers v nastavení.

Ottawě se nevěnovala a vlastně ani nevěnuje nějak velká pozornost, přesto je tým kolem ofenzivního obránce Erika Karlssona v pohodě na postup z Atlantiku. Navíc by ještě mohl prohnat vedoucí Montreal. I když je otázka, jestli je vítězství v divizi k něčemu platné. Lídr totiž určitě v prvním kole narazí na Rangers a ti dosud udělali více bodů než vedoucí tým této divize.

01:00 Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

Velmi netradičně odehrají dva stejné týmy ve dvou dnech zápas proti sobě v jedné areně. Carolina včera neuspěla, ale přesto se jí podařilo znovu bodovat. Stalo se tak pojedenácté za sebou. Není tedy náhoda, že se Hurricanes výrazně hlásí o vstupenku do vyřazovacích bojů. Nemají sice nejlepší výchozí pozici, ale zcela jistě oplývají nejlepší formou.

Detroit porazil celek z Raleighu dvakrát ze dvou možností v probíhající sezoně. Red Wings vyhráli v PNC Center pět zápasů po sobě. Poslední porážku zde zaznamenali 7. dubna 2011. Tipérům lze doporučit „padika na kříž“. Předešlé čtyři duely hostů skončily remízou po základní hrací době.

01:00 Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres

V Columbusu se až na řídké výjimky nevyhrává. Osm z deseti předchozích soupeřů odsud odjelo s nepořízenou. A to ještě domácí šestří Sergeje Bobrovského kde se dá. Jackets přitom stále mají oč hrát. V tabulce Metropolitní divize jim patří třetí místo, ale mohou se posunout výš. Možná i zaútočit na Prezidentovu trofej.

Buffalo už se může víceméně šestřit. Do play-off se nedostane, ale sezonu ani tak nebalí. Naposledy si poradilo s Floridou a zápas předtím si vyšláplo na Toronto. Sabres hlavně nedostávají až tak moc branek. Za posledních pět zápasů jich inkasovali v průměru necelé dvě na zápas.

01:30 Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Nejdřív se zdálo, že bude kanadský klub rád za poslední divokou kartu, ale nakonec se vměstnal do první trojky Atlantické divize a tuto pozici jistě nikomu nebude chtít přenechávat. Sedm z deseti zápasů byli Maple Leafs v roli vítěze.

Florida smetla Chicago, jenže hned v dalším zápase nestačila na Buffalo. Nevyrovnané výkony a také ztráta brankářské jedničky Roberta Luonga zapříčinily, že si letos Panthers play-off nezahrají. S Torontem prohrál tým tři ze čtyř utkání, ale naposledy vyhrál 7:2.

01:30 Montreal Canadiens – Dallas Stars

Habs budou odrážet útok Ottawy na prvenství v Atlantické divizi. Předešlé dva zápasy s Dallasem skončily shodně remízou 3:3. Canadiens oba duely vyhráli až v prodloužení. Domácím se ale v Bell Centre moc nedaří. Ze čtyř zápasů zde vyhráli jen dvakrát.

Dallas je pro soupeře poměrně dost nečitelný. Je schopný prohrávat se slabšími a porážet silné. Teď se ale veze na vlně výher. Uspěl třikrát ze čtyř utkání. Naposledy na ledě New Jersey v prodloužení. Stars v Montrealu nevyhráli od února 2012.

02:00 Minnesota Wild – Washington Capitals

Kvalitu slibuje souboj Minnesoty s Washingtonem. Dlouho se zdálo, že by Wild mohli prohnat svého úterního soupeře v celkové tabulce, ale z toho sešlo. Minnesota se velmi pravděpodobně neposune z druhého místa Centrální divize a spíš jen vyčkává na soka.

Capitals jsou o tři body před svými pronásledovateli a mají nakročeno k dalšímu Prezidentskému poháru. Na kontě mají čtyři výhry za sebou, což je oproti domácím třem porážkám Minnesoty další povzbudivý faktor.

03:00 Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Oilers nenašli přemožitele v pěti po sobě jdoucích zápasech, co se domácího prostředí týče. Působiová forma přišla včas, neboť v tabule má McDavidova parta stále oč hrát. Skončit může první, ale i čtvrtá v Pacifiku.

Pro Kings skončí letošní ročník jedním velkým zklamáním. Do play-off se fantom posledních let vyřazovacích bojů podruhé v řadě nedostane. Jeho současná forma je také bídná, zvlášť venkovní, kde LA prohrálo čtyřikrát v řadě.

04:00 Vancouver Canucks – Anaheim Ducks

Kanaďané působí poměrně značné potíže. Porazili Chicago i Minnesotu, což vzbudilo v NHL odezvu. Jinak se ale jedná o sezonu, kterou by fanoušci finalisty Stanley Cupu z roku 2011 rádi zase rychle zapomněli. Doma se Canucks představí prvně od 17. března.

Anaheim má naopak o zábavu postaráno. Do play-off se dostane, to je jisté. Jenže otázka je, z jaké pozice. Díky prachbídné formě San Jose se Ducks dostali do čela Pacifické divize, kterou vedou o dva body. V současné chvíli by tak jejich soupeřem bylo Calgary.

04:30 San Jose Sharks – New York Rangers

Už jsme to trochu nakousli. Sharks prohráli šestkrát po sobě a rozhodně tak nepřipomínají tým, který loni skončil až ve finále Stanleyova poháru na hokejkách Pittsburghu. Na druhou stranu San Jose moc ztratit nemůže a vyřazovací boje udělá s přehledem.

To samé platí o hostech, kteří nasbírali 96 bodů. V celkovém součtu by jim to stačilo na 5. místo v NHL, ale protože hrají v Metropolitní divizi, tak jsou až čtvrtým týmem v pořadí. V Kalifornii byli Rangers napůl úspěšní. Po výhře v Los Angeles padli s Anaheimem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.