bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington Capitals: Carlson je pod smlouvou, teď je na řadě Kempný

26. června 2018, 11:00

Jiří Lacina

Když se před koncem základní části ocitli s Jakubem Jeřábkem ve Washingtonu, asi málokdo si dovolil předpovídat, jak se jim povede. Jen velký optimista by očekával, že se dva Češi na hraně sestavy prosadí a stanou se stabilními hráči nového týmu. Jeřábek nakonec opravdu zůstal jen mezi náhradníky, Michal Kempný se ale chytil a Washington má zájem ho udržet.

Potom co Capitals nadělili Johnu Carlsonovi osmiletou smlouvu na 64 miliónu dolarů, může se vedení klubu soustředit na další úkoly. Jedním z nich je právě prodloužení spolupráce s českým zadákem. Podle neoficiálních informací má Kempný na stole nabídku několikaleté smlouvy.

Zájem potvrdil i generální manažer. „Pokusíme se to vyřešit během příštích několika týdnů,“ slíbil o víkendu Brian MacLellan.

Situaci mohl trochu pozdržet fakt, že hráčův agent J.P. Barry zastupuje současně Ilju Kovalčuka, který pro něj v uplynulých dnech byl zřejmě prioritou. I tato kauza se ale pomalu chýlí ke konci, ruský navrátilec je údajně předběžně domluvený na tříletém kontraktu s průměrným platem 6,25 miliónu dolarů u Los Angeles Kings. Čeká se pouze na 1. červenec, aby dohodu stvrdily podpisy.

Kempný nastupoval během play off v první obranné dvojici, kde kryl záda Johnu Carlsonovi. Svou rychlostí ho perfektně doplňoval, ochotně se vracel pro puky, čímž dával americkému parťákovi možnost věnovat se ofenzivě.

Času na ledě dostával dost. V pohárových bojích nevynechal jediné utkání, ve 24 duelech nasbíral 5 bodů (2+3), na ledě trávil průměrně 17 minut a 42 sekund. Pro představu, v Chicagu měl průměrný icetime 15:19, ve Washingtonu ve zbytku základní části 16:45. Jeho vytížení tedy postupně narůstalo.

Zatímco osmadvacetiletý Carlson se stane s osmimiliónovým ročním příjmem jedním z nejlépe placených hráčů mužstva, výdělek o rok mladšího Čecha bude skromnější. Přesto lze očekávat navýšení posledního příjmu. Kempnému končí kontrakt se stropovou zátěží 900 tisíc dolarů, nová smlouva by podle odhadů neměla přesáhnout 3 milióny dolarů ročně.

Pokud se Washingtonu podaří Kempného udržet, měl by do příští sezóny vykročit s víceméně totožným kádrem, s nimž vybojoval svůj historicky první Stanley Cup. Pohár by mělo obhajovat všech devět elitních útočníků a první čtyři obránci. Z důležitých tváří bude asi nejvíc chybět trenér Barry Trotz, jenž v příští sezóně povede New York Islanders.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.