bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výzva pro bývalého brankáře Komety. Má smlouvu s nováčkem NHL

1. října 2020, 15:58

Václav Jáchim

Během kariéry chytal doma ve Finsku, v Česku či na Slovensku, teď má Sasu Hovi před sebou výzvu v podobě NHL, ačkoli nikoli jako aktivní hráč. Bývalý gólman Komety bude skautem týmu Seattle Kraken.

Hovi o tom informuje na sociálních sítích. S vedením nováčka NHL se dohodl na smlouvě a ihned se pustí do práce. Jeho úkolem bude mapovat mladé naděje s perspektivou pro zámořskou ligu.

„Jsem hrdý, že mohu být součástí Seattle Kraken jako skaut. O kontraktu v NHL jsem snil od chvíle, kdy jsem se hokeji začal jako hráč věnovat. Třicet let poté se mi to splnilo v rámci nové kariéry," pochlubil se Hovi na Instagramu.

Osmatřicetiletý rodák z finského městečka Toijala mezi hokejovou elitu pronikl v týmu Tappara Tampere. V létě 2005 posílil Vsetín, další tři roky strávil ve Slovanu Bratislava. Stejně dlouhé období pak prožil v brněnské Kometě, za kterou chytal celkem 121 utkání. Aktivní činnost uzavřel po sezoně 2013-14, kterou strávil ve Znojmě.

Hovi se dal posléze na podnikání. Začínal se sportovním oblečením, pak stál u zrodu portálu ProSportJob.com, který pomáhá sportovcům hledat práci. Hokej nikdy nadobro neopustil, nyní pro něj zase bude hlavní náplní.

Někdejší finský gólman se stal členem štábu skautů, které pro nováčka NHL skládá generální manažer Ron Francis. Hokejisté Seattlu vstoupí do NHL od sezony 2021-22 a budou hrát v Pacifické divizi v Západní konferenci.

Klub se s ročním předstihem chystá  mapovat hokejové talenty a příští rok se poprvé zapojí do draftu. Už dřív bylo oznámeno, že coby skauti budou v organizaci působit například Ulf Samuelsson, Stu Barnes, Lorne Henning nebo bývalá vynikající hráčka Cammi Granatová.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.