bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyžene ho Tkachuk z Calgary? Není to v mých rukách, ví Frolík

19. září 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Když se na tréninku proháněl po ledové ploše, něco bylo jinak. Po svém boku měl Mikaela Backlunda, ale třetí z obávaného útočného šiku "3M" chyběl. Vedle Michaela Frolíka nebruslil důrazný Američan Matthew Tkachuk. Pokračoval slavného hokejového rodu totiž stále nemá smlouvu. A paradoxně právě Frolík může být klíčem k uzavření Tkachukova kontraktu.

Calgary právě podepsalo hráče se statusem RFA, psalo se v neděli.

Nadšení fanoušků Flames z této informace ale rychle zmírnil dodatek, že oním borcem není Tkachuk, nýbrž Andrew Mangiapane. Šikovný "plejer", milé překvapení minulé sezony, ale rozhodně ne ligová hvězda.

Tou se nepochybně stává právě syn legendárního Keitha Tkachuka, o čemž svědčí i jeho odhadovaná "tržní hodnota". Nikdo by se nedivil, kdyby jednadvacetiletý forvard podepsal někde v rozmezí 7-9 milionů dolarů ročně.

A v tom je ta potíž, Calgary tolik místa pod platovým stropem momentálně nemá. Možná bude muset sáhnout k nepříjemnému kroku a někoho ze současného kádru pustí o dům dál. Frolík se nabízí. Část ročníku 2018/2019 proseděl na tribuně a spekulovalo se o tom, že bude vytrejdován.

Dokonce prý bylo tuze blízko k obchodu s minnesotskými Wild, výměna za Jasona Zuckera měla padnout na poslední chvíli.

Frolík si pochopitelně uvědomuje, že tentokrát už možná kufry opravdu sbalí a bude hledat hokejové štěstí zase jinde. "Ještě nemáme všechny kluky podepsané, takže uvidíme, co se bude dít. Každopádně vím, že to není v mých rukách."

Kladenský odchovanec, který se přeškolil z ofenzivní hrozby v ceněného univerzála, zase jednou vynikal při fyzických testech Plamenů.

Svou kondici ale muže brzo dávat na odiv jinde. "Víte, já už jsem ve své kariéře byl párkrát vyměněný, a tak vím, že to jednoduše není na mě. Slyšíte různé drby, ale snažíte se je nevnímat. Jsem v Calgary spokojený, máme dobrý tým a já chci být jeho součástí. Spekulacemi se nezabývám, když se něco stane, tak to tak prostě bude."

Ta otázka visí ve vzduchu: Jak dlouhou ještě bude Frolík Plamenem? Patrně nejzazší mezí je léto 2020, kdy mu končí současná smlouva.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.