bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyšetřování stále pokračuje, zatímco Hráčské asociaci se v případu Richardse krátí čas

2. srpna 2015, 16:00

Michal Sobotka

Uplynul měsíc od doby, co s ním Los Angeles ukončilo spolupráci. Útočník Mike Richards však stále neví, kde bude pokračovat. Hráčská asociace NHL totiž dosud nerozhodla, jestli podá stížnost na nelegálně ukončenou smlouvu.

Seržant Bert Paquet, mluvčí policejního oddělení v kanadské Manitobě, ve čtvrtek prozradil, že vyšetřování stále probíhá. Kings totiž bývalému forvardovi Philadelphie ukončili smlouvu poté, co měl Richards ze Spojených států do Kanady nezákonně převážet látku OxyContin. Tak se mělo stát 30. června, dva dny předtím umístilo Los Angeles Richardse na waiver list a chtělo jeho kontrakt vyplatit.

Po tomto incidentu však smlouvu třicetiletému útočníkovi ukončilo Los Angeles předčasně. Nyní se čeká na krok NHLPA (Hráčská asociace NHL). Ta má ovšem na rozhodnutí, zda podá proti ukončení kontraktu stížnost, celých šedesát dní. Jak již bylo zmíněno, celou situací se pochopitelně zaobírá také policie. Právě na výsledek jejího šetření nejspíš NHLPA čeká.

„Tento případ je pro veřejnost velice zajímavý. Pokud budeme podávat obvinění, jistě tak učiníme veřejně,“ uvedl Paquet. NHLPA by však na rychlý výsledek čekat nejspíš neměla. „Když vyšetřujeme drogové případy, a tím neříkám, že je to tento případ, máme obvykle více než rok na to, než dotyčného obžalujeme. Je tedy stále dost času,“ vysvětlil Paquet.

Pro Richardse kromě policejního vyšetřování nastává problém také další. Zatím totiž nemůže podepsat smlouvu u jiného celku. Pro Los Angeles je naopak ztráta jeho kontraktu velkou úlevou. Pokud se potvrdí, že Kings vyhodili Richardse oprávněně, dostanou další rok pokutu jen 1,33 miliónů USD za předčasné ukončení smlouvy s hráčem. Pokud spor vyhraje hokejista, pak se může stát, že Kings budou část mzdy platit Richardsovi až do sezony 2025 s tím, že roční mzda se může vyšplhat až na 4,21 miliónů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.