bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výprodej u Senators! Pageau míří na Long Island, Naměstnikov do Colorada

24. února 2020, 16:10

Matěj Hodoval

Poslední den přestupového období je v plném proudu a očekávaný výprodej v Ottawě započal. Z hlavního kanadského města se stěhují dva talentovaní útočnici – Jean-Gabriel Pageau a Vladislav Naměstnikov.

Zdálo se, že Pageau u Senators setrvá, nakonec však přeci jen dres mění. Sedmadvacetiletý Kanaďan jde k Islanders, kteří tak výrazně zbrojí před vyřazovací částí.

Ostrované obětovali za ottawského rodáka cenný balík draftových výběrů. Podle prvních informací by mělo o podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2020, volbu ve druhém kole rovněž letos a podmíněná volba ve třetím kole roku 2022.

Výběr v prvním kole se posune na rok 2021 v případě, že Isles letos budou volit na prvních třech místech. Volba ve třetím kole 2022 pak bude platit jen pakliže Ostrované v této sezoně získají Stanley Cup.

Jean-Gabriel Pageau byl před svým odchodem nejproduktivnějším hráčem Sens. V šedesáti zápasech posbíral čtyřiadvacet gólů a šestnáct asistencí. Svůj bývalý tým rovněž vedl ve statistice +/-, ve které má deset kladných bodů.

Hlavní město Kanady taktéž opouští Vladislav Naměstnikov. Ruského útočníka do svých řad získalo Colorado.

Tato výměna byla podstatně méně komplikovanější, za Naměstnikova obětovali Avalanche pouze volbu ve čtvrtém kole draftu 2021.

Sedmadvacetiletý forvard stihl v dosavadním průběhu ročníku naskočit do padesáti čtyř klání s bilancí třináct gólů a dvanáct asistencí. Rodák z Voskresenku se stěhuje letos podruhé, celkově pak v NHL oblékne dres již čtrvtého celku.

Jak Pageau, tak Naměstnikov se v létě stanou nechráněnými volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.