bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výprodej u Red Wings jistotou, kteří hokejisté se budou stěhovat?

11. února 2020, 19:11

Jiří Sameš

Výprodej u Detroit Red Wings je naprostou samozřejmostí, o tom nemusíme diskutovat. Jde pouze o to, kteří hokejisté se budou stěhovat. Co vymyslí generální manažer týmu Steve Yzerman?

Největšími kandidáty na výměnu ze soupisky Red Wings jsou brankář Jonathan Bernier a útočník Andreas Athanasiou. V těsném závěsu mohou být obránci Trevor Daley, Jonathan Ericsson. 

Jonathan Bernier si počíná v letošní sezoně skvěle. Odchytal zatím 32 zápasů a zapsal v nich bilanci 12-14-2. Průměr obdržených branek má ve statistikách 2.82 a procentuální úspěšnost zákroků 91.1.

Od 12. prosince navíc lapal 13 zápasů s bilancí 7-5-0. Jeho průměr je zde 1.97 a úspěšnost zákroků 94.0. Jedná se až o neuvěřitelná čísla, když se podíváme na tragické výsledky Detroitu.

Aktuálně mu běží druhý rok z tříleté smlouvy na celkem 9 milionů dolarů, kterou podepsal s Red Wings 1. července 2018. 

Pokud Detroit zvládne vyměnit Berniera, jednatřicetiletého Kanaďana, před uzávěrkou, může klidně obdržet volbu ve druhém kole draftu.

V průběhu letní přestávky ale potom bude muset řešit kompletně prostor mezi třemi tyčemi. Brankář Jimmy Howard se totiž může stát po skončení sezony 2019-2020 (1. července) neomezeně volným hráčem.

Andreas Athanasiou se letos docela trápí, od 16. listopadu byl dlouhých 19 zápasů střelecky na suchu. Trefil se až minulou neděli, a to hned dvakrát.

V sezoně odehrál zatím 40 zápasů, přičemž v nich vstřelil sedm gólů a zapsal celkem 21 kanadských bodů. 

Athanasiou, pětadvacetiletý Kanaďan, může být po letošním období omezeně volným hráčem. Vyprší mu dvouletý kontrakt na celkem 6 milionů dolarů.

V tomto případě by mohlo dojít i k setrvání hokejisty v týmu po zbytek sezony a výměna až koncem června.

Kromě Jimmyho Howarda se mohou stát neomezeně volnými hráči již zmiňovaní Trevor Daley, Jonathan Ericsson nebo ještě obránce Mike Green. Přesun posledně jmenovaného je ovšem nepravděpodobný.

Omezeně volných hráčů může být dokonce osm. Mimo Athanasioua třeba i útočník Tyler Bertuzzi.

Otazník visí ještě nad stěhováním útočníka Valtteriho Filppuly, jenž je ale pod smlouvou pro období 2020-2021.

Red Wings jsou nadále v tabulce National Hockey League beznadějně na posledním, jednatřicátém místě (bilance 14-39-4).

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Pozn.: Jonathan Ericsson byl po uzávěrce tohoto článku umístěn na seznam nechráněných hráčů.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.