bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyměnit Sedinovy? Jen když si o to sami řeknou, tvrdí GM Vancouveru

6. září 2017, 8:00

David Jahoda

Před nedávnem se Henrik Sedin za sebe i své dvojče Daniela nechal slyšet, že dále než o nadcházející sezoně ani jeden nepřemýšlí. To i přesto, že oběma ikonickým postavám Vancouveru Canucks příští léto vyprší poslední rok ze smlouvy. A příliš daleko do budoucnosti se nedívá ani generální manažer kanadského celku Jim Benning. Naprosto pak vyloučil, že by se pokusil dvojčata před koncem přestupního období vyměnit, aby pro své mužstvo získal třeba volby v draftu. Poslal by je o dům dál jen v jednom případě – že by si o to sami řekli.

Brzy jim bude 37 let (26. září), na výplatní pásce oba mají 7 milionů dolarů a po konci nadcházející sezony jim končí smlouva. Možná, že už vedení Canucks v čele s Jimem Benningem mají plán, jak s dvojčaty po konci sezony 2017/18 naloží. Ale možná všemu ve Vancouveru opravdu nechávají volný průběh tak, jak to prezentují v médiích.

Každopádně už teď se nabízí možnost, že pokud by Canucks nefigurovali mezi týmy s reálnou možností účastnit se play off, mohl by se Benning Sedinovy pokusit vyměnit. Nejdřív by však oba bratry musel požádat o to, aby se vzdali své klauzule o nevyměnitelnosti. To ale boss Canucks absolutně nemá v úmyslu.

„Nebudeme je tlačit do toho, aby se klauzulí vzdali, a aby se přesunuli do jiného týmu,“ odmítá Benning v rozhovoru pro Sportsnet 650. „Nevyměníme je do té doby, než sami přijdou a řeknou: Chtěli bychom jít někam jinam,“ poznamenal Benning.

Z Benningových slov lze mezi řádky vyčíst, že k bratrům Sedinovým chová velký respekt. „Hráli za Canucks celý život, milují tento klub. Jsou nadšení z mladých hráčů, které v týmu máme, a chtějí být součástí toho, co tu tvoříme,“ konstatoval Benning, který zároveň potvrdil nedávné vyjádření Henrika Sedina. Ten uvedl, že si dává za cíl postoupit s Vancouverem po dvouleté pauze do vyřazovacích bojů.

„Nevyměníme je do té doby, než sami přijdou a řeknou: Chtěli bychom jít někam jinam“

Henrik Sedin už v dresu Canucks pokořil magickou hranici tisíce kanadských bodů, před startem nové sezony jich má přesně 1020. Jeho dvojče Daniel tisícovku téměř jistě zdolá co nevidět, nadcházející ročník začne s 986 body na svém kontě. Oba jsou ve Vancouveru za modly. Výměnu Benning téměř zavrhl, co naopak prodloužení smlouvy? Taky ticho po pěšině.

„Do tohoto bodu jsme se zatím nedostali. Když jsem s nimi mluvil, řekli mi, že uvidí, jak se v nadcházející sezoně budou cítit, jak se jim bude dařit a jak se bude dařit týmu. V průběhu roku se o tom s nimi následně můžeme bavit,“ prozatím uzavřel Benning téma budoucnosti Henrika a Daniela Sedinových.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.