bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vymění Boston své čtrnácté místo v draftu? Sweeney by se tomu nebránil

5. června 2016, 12:00

David Zlomek

Jestli si dobře pamatujte loňský draft, pak si jistě vzpomenete také na to, že hned v prvním kole měl plné ruce práce bostonský generální manažer Don Sweeney, který vybíral hráče na třináctém, čtrnáctém a patnáctém místě. Tento rok by to mohlo být v při výběru nováčků v Buffalu velmi podobné.

O svých plánech totiž Don Sweeney, v podstatě šéf Bruins, promluvil s novináři během testování mladíků před draftem. Letos mají Medvědi dva výběry v prvním kole draftu. Svoji čtrnáctou pozici a od San José dostanou buď 29., nebo 30. (záleží to na tom, jestli Sharks vyhrají Stanley Cup, nebo ne).

Když se mluví o čtrnáctém výběru, nabízí se logická otázka, zdali vybrat hráče, jenž hraje pozici, jaká týmu chybí a jakou potřebuje, nebo jestli vybrat toho nejlepšího, co je ještě k dispozici. „Sobecky chcete od každého něco,“ citují Sweeneyho oficiální stránky ligy. „Rádi byste určili nejlepšího hráče, co je k dispozici. Zároveň by bylo ale skvělé, kdyby vyhovoval pozici, kterou potřebujete. Máme určená místa, která potřebujeme posilnit, a pokud bude k dispozici hráč, jenž by všechno splňoval, budeme nadšeni, že ho můžeme vybrat.“

Letos je to podruhé za sebou, co Bruins koukají na play off jenom v televizi, což jim ale zaručilo stejné místo v draftu, jako tomu bylo loni. Dohromady mají v prvních dvou kolech tři výběry, což jim dává možnost naslouchat nejrůznějším nabídkám. „Nevyvrátil jsem fakt, že jsme otevření čemukoliv, co pomůže naší organizaci,“ naznačoval možné výměny.

Největší množství talentovaných hráčů se pohybuje na těch úplně nejvyšších příčkách, což je samozřejmě logické. První tři místa si mezi sebou, pokud se nestane žádný zázrak, rozdělí Auston Matthews z USA a Finové Patrik Laine s Jessem Puljujärvim. Jenže další pozice jsou zcela otevřené. Letos je draft velmi silný, a tak je velmi pravděpodobné, že jestli Bruins svůj “pick“ nevymění, získají velmi dobrého hráče. „Kvalita draftu je dobrá. Někteří mladíci na mě opravdu velmi zapůsobili. Celkově se s dvěma výběry v prvním kole cítíme dobře, do toho máme i kolo druhé. Vybereme si dobré hráče,“ myslí si Sweeney.

V loňském draftu získali Bruins od Los Angeles třinácté místo, které bylo součástí ve výměně Milana Lucice, od Calgary pozici o dvě příčky níž, tenkrát byl ústřední postavou trejdu obránce Dougie Hamilton. „Loni jsem nepředpokládal, že by to šlo takovou cestou,“ vyprávěl Sweeney. „Příležitost se někdy prezentuje tak, že se potřebujeme postarat o věci, které to potřebují, a jít jiným směrem. Jasně jsme chtěli uvolnit trochu místa pod stropem, protože jsme věděli, že se moc nepohne. To se nám podařilo, ale nebyla to žádná sranda. Ti hráči byli dobří a důležitou součástí našeho týmu. Snažili jsme se je nahradit budoucností, letos se to ještě nepovedlo,“ zakončil Sweeney. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.