bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyměněn proti své vůli. Proč nebylo Buffalo na Staalově seznamu nechtěných destinací?

19. září 2020, 12:00

Vojtěch Balon

Před loňskou přestupovou uzávěrkou prodloužil Eric Staal v Minnesotě smlouvu o dvě sezóny s ročním výdělkem 3,25 milionů dolarů. Na trhu s volnými hráči by si byl býval mohl s čistou hlavou klidně říct o 5 milionů, Staal byl ale v St. Paul nadmíru spokojen.

Rodák z Thunder Bay si v americkém státě nedaleko svého kanadského rodiště pořídil dům a usadil se s rodinou, tehdejšímu GM Wild Paulovi Fentonovi tak kývl i na nepříliš štědrou třímilionovou nabídku. Jak je tedy možné, že se mu Minnesota o rok a půl později "odvděčila" výměnou do trápícího se Buffala?

Fenton je pryč a pozici generálního manažera nově zaujal bývalý výborný útočník Bill Guerin, jehož mandátem je přestavba stárnoucího kádru Wild. Tady jdou veškeré city stranou. Pochopitelně.

Staala však trejd dokonale zaskočil. Zkušený centr měl ve smlouvě zakotven seznam 10 klubů, do kterých si nepřeje být vyměněn, Buffalo na něm ale překvapivě chybělo. Zdroj blízce obeznámený s celou situací pro The Athletic řekl, že na seznamu byly vesměs kluby, které si brousí zuby na Stanleyův pohár, Staal totiž vůbec nepočítal s variantou, že o šestatřicetiletého centra projeví zájem některý z týmů z ligového podpalubí.

Eric Staal během své úspěšné kariéry nastřádal miliony dolarů a usadil se s rodinou v Minnesotě. Hrát za Sabres nemá zapotřebí, proto se ihned objevily spekulace, že ukončí kariéru. Bude tak zajímavé sledovat, jestli Sabres doopravdy získali kýženého centra pro druhou formaci...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.