bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna nebo Evropa! Puljujärvi vyslal Oilers jasný vzkaz

21. června 2019, 15:05

Jan Vojkůvka

Generální manažer Edmontonu Ken Holland má před sebou první tuhý oříšek k rozlousknutí. Zatímco se připravuje na blížící se vstupní draft, přišlo ze strany útočníka Jesseho Puljujärviho jasné ultimátum. Buď bude mladý forvard vyměněn do jiného týmu NHL nebo je připraven v příští sezoně hrát v Evropě.

Jasný vzkaz vyřídil za svého svěřence agent Markus Lehto. Jeho slova zní nekompromisně. „Pokud nebude vyměněn, bude hrát příští sezonu v Evropě. Nebude už dál hrát za Edmonton,“ prohlásil agent jedenadvacetiletého hokejisty.

Puljujärvimu po této sezoně vypršela tříletá vstupní smlouva, během níž si přišel na 925 tisíc dolarů ročně + další peníze za výkonnostní bonusy. Jeho status je jasný, je chráněným volným hráčem Oilers. Za ně však už hrát dál nechce.

Pokud by k výměně nedošlo do soboty, což je více než nepravděpodobné, Puljujärvi bude mít možnost uzavřít jakýkoliv kontrakt s týmem z Evropy. Podle Lehta je o finsko-švédského hráče zájem z KHL u Jokeritu Helsinky, možností je i finská liga a návrat do Kärpätu Oulu, kde hokejově vyzrával.

Jak se situace se čtyřkou draftu z roku 2016 vyvine, zatím netuší ani Holland. Ten se do podobné situace dostal už v Detroitu, kdy mu podobné ultimátum dal Andreas Athanasiou. Ten ovšem nakonec s Red Wings smlouvu prodloužil.

„Požádal o výměnu? Pak si myslím, že preferuje výměnu,“ řekl na adresu Puljujärviho Holland. Nijak však nechce tlačit na pilu a pokud mu nebude případná nabídka od jiného týmu z NHL dávat smysl, k žádné výměně nedojde. „Pokud udělá někdo nabídku, co bude Edmontonu dávat smysl, tak prosím. Pokud ne, mohou zájemci letět do Evropy a dívat se, jak hraje. Snad tam bude dávat hodně branek,“ řekl jasně.

Puljujärvi během tří odehraných sezon v dresu Oilers nastoupil ke 139 zápasům, ve kterých zaznamenal 17 gólů a přidal 20 asistencí. V uplynulé sezoně dokonce skončil krátce na farmě v Bakersfieldu a za hlavní tým naskočil jen ke 46 utkáním.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.