bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna jako hrom: Matt Duchene přestupuje do Columbusu!

22. února 2019, 19:12

Vojtěch Balon

Do včerejšího utkání na ledě New Jersey ottawský trenér Guy Boucher nenasadil Matta Duchenea, Marka Stonea a Ryana Dzingela; tedy hráče, o kterých se poslední dobou čile spekuluje v souvislosti s výměnou do jiného klubu. První jmenovaný opustil Senators hned o den později, Matt Duchene bude nově oblékat dres Columbusu!

Spolu s kanadským centrem putuje do Ohia "farmář" Julius Bergman, generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen za tuto dvojici obětoval mladíky Vitalije Abramova, Jonathana Davidssona, volbu v prvním kole letošního draftu a podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2020.

Tu Ottawa dostane v případě, že Duchene s Columbusem podepíše smlouvu, ta současná mu končí prvního července.

Sens se od začátku sezóny pohybovali u dna Východní konference a s blížícími se dny a týdny bylo čím dál patrnější, že Matt Duchene v Ottawě chtít pokračovat nebude. Poté, co Kanaďan údajně odmítl nabídku smlouvy na 64 milionů dolarů po dobu osmi let se šéf klubu Pierre Dorion rozhodl minimalizovat ztráty a poslat ontarijského rodáka o dům dál.

Matt Duchene stihl za Senators odehrát jen 118 zápasů, za což Dorion loni obětoval Kylea Turrise, Andrewa Hammonda, práva na Shanea Bowerse a volby v prvním a třetím kole draftu. Tehdy byl Duchene vyměněn z Colorada do Ottawy kuriózně v průběhu utkání: opustil led a jel se sbalit do šatny.

I dnešní výměna osmadvacetiletého centra je vcelku pikantní, dnes v noci totiž Ottawa nastoupí právě proti Columbusu!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.