bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výjimečný hráč, chválí Pastrňáka spoluhráči. Hraji s nejlepšími, opáčí český útočník

15. dubna 2018, 16:30

Jan Vojkůvka

V jednadvaceti letech je lídrem svého týmu. Nesporný talent a obrovská píle, která ho dostala do NHL už v osmnácti letech, ho v této sezoně vymrštili mezi největší hvězdy ligy. A David Pastrňák potvrdil svůj punc fantastického hráče i v nočním utkání proti Torontu, po kterém mladého Čecha oslavuje celý Boston.

„Šest bodů v zápase play-off? Viděli jsme něco výjimečného,“ radoval se po druhém utkání série prvního kola proti Torontu, které Boston vyhrál 7:3, kouč Bruins Bruce Cassidy.

Výjimečného? Ano. Neočekávaného? Ne. Cassidy i Pastrňákovi spoluhráči si moc dobře uvědomují, že jednadvacetiletý útočník je výjimečným hokejistou a neustále to naznačují. V nočním galapředstavení, ve kterém Pastrňák nastřílel hattrick a připsal si další tři asistence, se jen projevila důvěra, kterou ve svého spoluhráče všichni mají.

„Po celou sezonu odvádí skvělé výkony, zlepšuje se, tvrdě pracuje na své hře a snaží se hrát správným způsobem,“ podotkl Brad Marchand, který hraje s Pastrňákem v elitní formaci. „Skóruje, což je skvělé, ale způsob, jakým hraje, je působivý. Hraje dobře v obraně, ve správnou chvíli byl vždy na správném místě,“ vyjmenoval dopad Pastrňákovy hry na výkony Bruins. 

Komplexní hráč

„Každý je nadšený, když vidí, jak komplexně je schopný hrát,“ přidal se Torey Krug. „Odehrává puky z pásma, bojuje u mantinelu, pečlivě se vrací... A za to je pak odměněn,“ vypočítal silné stránky svého spoluhráče.

Pastrňák se stal nejmladším hokejistou, který nasbíral v jednom utkání play-off 6 bodů. Ve dvou zápasech si připsal fenomenální bilanci 4 gólů a 5 asistencí. Jeho přínos ale není jen v produktivitě. „Je to oddaný chlap. Je oddaný týmu, oddaný naší skupině. Je to přesně ten typ člověka, kterého chcete v kabině,“ dodal Krug.

„Je vždy zábava sledovat kluka, který se chce učit, stát se lepším, nebojí se zeptat a pak maká tvrdě na tom, aby se stal tím nejlepším,“ řekl k českému hokejistovi Patrice Bergeron. „Spousta lidí v Bostonu ví, jak dobrý je, ale měli by si to začít myslet i lidé mimo Boston. Je neskutečné, jakou proměnou prošel od své premiéry v 18 letech. Vyzrál a přináší do kabiny spoustu energie, kterou potřebujeme.“

Je to spoluhráči, míní Pastrňák

Český útočník, který v posledních dvou sezonách v základní části nastřílel 79 gólů a přidal 81 asistencí ve 157 zápasech, prožívá svou druhou sérii v play-off. Při té první v roce 2017 nasbíral v šesti duelech 2 góly a 2 asistence. Letos mu stačily k překonání tohoto maxima pouhé dva zápasy. Pastrňák však i přes famózní výkony zůstává nohama na zemi. 

„Hraji se skvělými hráči ve skvělém týmu a momentálně se nám daří,“ uvedl po nočním střetnutí, ve kterém oslnil celou ligu. „Máme v týmu spoustu kluků, kteří chtějí uspět a ví, co to obnáší. Je to pro mě snadnější.“

Sám podotýká, nakolik je pro něho klíčová souhra s Marchandem a Bergeronem. „Hrajeme spolu už nějaký čas a klape nám to skvěle. Každým zápasem se snažíme hrát ještě lépe a nepřemýšlíme nad tím, kdo proti nám stojí. Snažíme se hrát jednoduše, rychle a náš nejlepší hokej.“

„Trenéři i kluci se mnou mluví každý den, a abych byl upřímný, přál bych každému mladému hráči, aby dostal šanci hrát s takovými hokejisty, vyslechl si jejich rady a mohl se od nich něco naučit,“ dodal Pastrňák.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.