bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všude dobře, doma nejlépe. Palmieri bude Ďáblem dalších pět sezon

8. července 2016, 16:00

David Jahoda

Kyle Palmieri vyrůstal v Montvale, což je jedna ze čtvrtí státu New Jersey, nedaleko Newarku, kde hrají místní Ďáblové. Když se před rokem vracel domů, zřejmě ani nedoufal, že zažije tak výbornou sezonu. Kaňkou sice bylo, že tým New Jersey už počtvrté za sebou neprorazil brány play off, pětadvacetiletý Američan ale prožil zdaleka nejlepší sezonu kariéry. Třicet gólů a dvacet sedm asistencí mu nyní vyneslo pohádkovou smlouvu. V New Jersey bude hrát dalších pět let, ročně si přijde na 4,650 milionu dolarů.

Kdyby někdo ještě před rokem Palmierimu tvrdil, že si svými výkony vyslouží jistotu na dalších pět let dopředu doprovozenou nemalou sumou peněz, zřejmě by si klepal na čelo. V Anaheimu, který jej draftoval v roce 2009 z 26. místa, se naplno prosadil až v sezoně 2013/14. V barvách Kačerů nikdy neodehrál kompletní ročník, v sezoně 2014/15 jej často proháněly zdravotní patálie. I přesto si nevedl úplně špatně, za 57 utkání nastřádal 29 bodů. Vedení Anaheimu ale necítilo potřebu Palmieriho ve svém kádru udržet, proto jej loňské léto poslalo za dvě volby v draftu do New Jersey.

Generální manažer New Jersey Ray Shero už několikrát dokázal, že je ve svém oboru velice schopný. A tohle byl jeden z tahů, za který se může plácat po ramenou. Palmieri poprvé v kariéře odehrál v sezoně všech 82 zápasů. A výsledek? Třicet vsítěných branek, dalších dvacet sedm připravil. Stal se nejproduktivnějším hráčem Devils, druhý Adam Henrique měl o sedm bodů méně. 

>> Den plný novinek odstartovala výměna Halla do New Jersey za Larssona

Bylo tak trochu s podivem, že Ray Shero nechal fanoušky v letních parných dnech napínat a největší ofenzivní hvězdu svého celku v loňském ročníku podepsal až nyní. Palmierimu totiž skončila smlouva, kterou podepsal ještě s Anaheimem, a stal se chráněným volným hráčem. Než Shero s Palmierim našel společnou řeč, domluvil příchod Taylora Halla z Edmontonu, z Pittsburghu se do New Jersey stěhovalo duo Beau BennettBen Lovejoy, z Dallasu pak veterán Vernon Fiddler. Dotáhl volného Luka Gazdica. Stihl také prodloužit smlouvy s obráncem Jonen Merrilem a útočníky Devante Smith-PellymJacobem Josefsonem a Sergejem Kalininem.

Palmieri se tak kvůli delšímu vyjednávání, než možná čekal, nechal zapsat k arbitráži. Jak ale sám pro oficiální web Devils prozradil, s možností, že by nakonec muselo dohadování o prodloužení smlouvy dojít až k arbitráži, příliš nepočítal. „Věděl jsem, že jsme byli poslední týden nebo dva v jednání velmi blízko. Pro vedení klubu to bylo hodně náročné období – draft, trh s volnými hráči. Jsem nesmírně rád, že se to vyřešilo ještě před tím, než by celá věc došla k arbitráži. Ani jsem nemyslel na to, že by to mohlo dojít tak daleko,“ nechal se slyšet Palmieri. 

„Být v organizaci, která má ve mně takovou důvěru a investovalo do mě na dalších pět let, je velká pocta. Moc se těším na dalších pět let s Devils,“ doplnil pětadvacetiletý Kyle Palmieri. Nelibuje si jen samotný Palmieri, ale také boss New Jersey Ray Shero, který si podpis svého čísla 21 nechal jako třešničku na dortu po všech jiných záležitostech. „S výhledem do dalších pěti let, nechci mluvit jenom o tom, kolik gólů dává. Myslím si, že hlavní důvod, který stojí za podepsáním pětileté smlouvy s Kylem, je to, že díky němu bude náš tým silnější, bude mít větší šíři a budeme i díky němu hrát takovým stylem, jakým se chceme prezentovat. Navíc je v ideálním věku,“ řekl Shero pro web Devils. 

„Když se podíváte na doplnění našeho týmu a všechny ty věci okolo, nevidím jediný důvod, proč bychom nemohli bojovat o play off.“

Devils budou jistě potřebovat, aby se Palmieri ukazoval ve stejném, a nejlépe ještě v zářivějším světle než v minulém ročníku. Devils totiž dali za celou sezonu pouhých 184 gólů, což byl vůbec nejhorší počin v celé NHL. Potom, co všechno stihl Shero v letní pauze udělat (a možná ještě udělá, spekuluje se totiž o podpisu Jiřího Hudlera), by ale Ďáblové mohli po čtyřleté pauze znovu zaútočit na pozice zajišťující vyřazovací část. A v to doufá i nejproduktivnější hráč New Jersey minulého ročníku.

„Když se podíváte na doplnění našeho týmu a všechny ty věci okolo, nevidím jediný důvod, proč bychom nemohli bojovat o play off. Samozřejmě je tu i několik dalších týmů, které pořádně zatřásly svými soupiskami a budou mít o dost jinou podobu, ale náš cíl pro tuhle sezonu je jasný. Chceme to zvládnout a zahrát si play off. Myslím si, že každý v naší kabině se na tuhle výzvu těší,“ podotkl Palmieri

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.