bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vstupní draft NHL 2019: redaktor NHL.CZ tipuje prvních patnáct výběrů

20. června 2019, 10:00

Jiří Sameš

Vstupní draft NHL dává každoročně všem týmům nejlepší hokejové ligy světa příležitost získat do své organizace několik mladých talentovaných hokejistů. Letos tomu samozřejmě nebude jinak.

Vstupní draft NHL 2019 bude celkově 57. vstupním draftem v historii National Hockey League. Konání velmi populární akce je 21. - 22. června v kanadském Vancouveru, Britské Kolumbii, konkrétně v Rogers Areně.

Redaktor NHL.CZ tipuje prvních patnáct výběrů

TOP 15 výběrů autora článku, redaktora Jiřího Sameše

1. New Jersey Devils: Jack Hughes (USA U-18, NTDP) – centr, USA

Hughes sice na MS 2019 nezářil tak moc, jako jeho největší rival, první místo si ovšem udrží. Určitě ihned nebude rozdílovým hokejistou, během pár let ale vyroste ve hvězdu NHL. Skvěle bruslí, má šikovné ruce, připomíná tak trochu útočníka Chicaga Blackhawks Patricka Kanea.

2. New York Rangers: Kaapo Kakko (TPS Turku, Liiga) – pravé křídlo, FIN

Kakko si vedl skvěle ve finské nejvyšší hokejové soutěži, Liize, excelentně potom na mezinárodní scéně. Na MS juniorů 2019 vstřelil ve finále vítězný gól, o pár měsíců později se na seniorském turnaji blýskl šesti góly v 10 zápasech. Má předpoklady okamžitě se adaptovat na nejlepší hokej světa.

3. Chicago Blackhawks: Alex Turcotte (USA U-18, NTDP) – centr, USA

Turcotte vyrůstal na předměstí Chicaga, odmala je velkým fanouškem Blackhawks. Jeho vzorem je kapitán, útočník zmiňovaného týmu Jonathan Toews, na ledě se tak prezentuje podobným stylem hry. V průběhu sezony byl dvakrát zraněný, MS do 18 let 2019 se mu ale povedlo znamenitě.

4. Colorado Avalanche: Dylan Cozens (Lethbridge, WHL) – centr, CAN

Cozens měl smůlu, že se jeho týmu letošní sezona WHL příliš nevydařila. Největší zbraní hokejisty je, navzdory vysoké postavě (191 cm), bruslení. Díky výtečnému pohybu a velké síle se téměř nedá zastavit, Avalanche může posílit na postu středního útočníka.

5. Los Angeles Kings: Bowen Byram (Vancouver, WHL) – obránce, CAN

Byram je nepochybně nejlepším dostupným obráncem draftu 2019. Jeho služby si asi zamluví Kings, kteří nutně potřebují vyztužit defenzivu. Uvedený hokejista dobře brání a má skvělé útočné vlohy, když v play-off WHL
2018-2019 ve 22 zápasech zapsal celkem 26 kanadských bodů.

6. Detroit Red Wings: Vasilij Podkolzin (Petrohrad, VHL) – pravé křídlo, RUS

Podkolzin hraje tvrdě, ale disciplinovaně, a zdobí jej velmi dobré dovednosti. V Kontinentální hokejové lize má smlouvu s SKA Petrohrad ještě na další dvě sezony, po nich by měl být plně připraven na NHL. Nový generální manažer Red Wings Steve Yzerman navíc docela rád draftuje ruské hokejisty.

7. Buffalo Sabres: Cole Caufield (USA U-18, NTDP) – pravé křídlo, USA

Caufield je sice nižšího vzrůstu (pouze 170 cm), na draftu 2019 ovšem není lepšího střelce. V NTDP letos v 64 zápasech nasázel 72 gólů, za své působení zde (2017 - 2019) následně ve 123 utkáních vsítil celkem 126 gólů, přičemž tak stanovil nový rekord soutěže. Přesně takového hokejistu Sabres hledají.

8. Edmonton Oilers: Trevor Zegras (USA U-18, NTDP) – centr, USA

Zegras = naprostý opak Caufielda, své spoluhráče totiž dokáže zásobit fantastickými přihrávkami. Umí však také velmi dobře vystřelit, zejména potom na přesilovce. Je rychlý, na ledové ploše si počíná mazaně, jen ještě potřebuje trochu zesílit.

9. Anaheim Ducks: Kirby Dach (Saskatoon, WHL) – centr, CAN

Dach patří mezi největší a nejsilnější hokejisty letošního výběru nováčků. Ducks by se hodilo posílit především obranné řady, útočníkovi, jenž si dokáže sjednat respekt před bránou soupeře, ale neodolají. Má zde dobrý čich na góly, umí jinak i tvořit hru za plné rychlosti. 

10. Vancouver Canucks: Philip Broberg (AIK Stockholm, Alls.) – obránce, SWE

Broberg jen potvrzuje slova, že ve Švédsku vychovávají dost možná vůbec ty nejlepší zadáky. Má dobrou střelu, ovládá hru v každém pásmu a ačkoliv je obrovský (191 cm, 92 kg), na ledě se skvěle pohybuje. Canucks v minulosti sklízeli ovoce, když draftovali švédské beky (Mattias Öhlund, Alexander Edler).

11. Philadelphia Flyers: Matthew Boldy (USA U-18, NTDP) – levé křídlo, USA

Boldy přesně kopíruje styl hry, jaký Flyers vyznávají. Výborně, neúnavně forčekuje, má nebezpečnou a přesnou střelu. Dobře bruslí, zdobí jej rovněž rychlé ruce nebo kreativita.

12. Minnesota Wild: Peyton Krebs (Kootenay, WHL) – centr, CAN

Krebs je pro Wild, kteří musí vylepšit pozici středního útočníka, velmi dobrou volbou. Útočníci Mikko Koivu, Eric Staal už totiž nejsou nejmladší. Při situacích jeden na jednoho je hokejista pro soupeře těžkým soustem.

13. Florida Panthers: Spencer Knight (USA U-18, NTDP) – brankář, USA

Knight, nejlepší dostupný gólman draftu 2019, zřejmě spojí síly s Panthers. Ti nutně potřebují získat muže v masce do budoucna, brankář Roberto Luongo totiž brzy ukončí kariéru. Uvedený strážce svatyně má potenciál stát se hvězdou, co se svého postu týče.

14. Arizona Coyotes: Alex Newhook (Victoria, BCHL) – centr, CAN

Newhook byl v sezoně 2018-2019 nejproduktivnějším hráčem BCHL, když v 53 zápasech nasbíral celkem 102 kanadských bodů. Dařilo se mu i na MS do 18 let 2019. Coyotes tak případně může pomoci s produktivitou. 

15. Montreal Canadiens: Cameron York (USA U-18, NTDP) – obránce, USA

York hraje skvěle na puku a má nesmírně dobré ofenzivní schopnosti. Hodně platný může být na přesilovce. Čím více času na kluzišti stráví, tím lepší předvádí hokej.

Harmonogram Vstupního draftu NHL 2019

- První kolo: sobota 22. června, 02:00 SEČ

- Druhé až sedmé kolo: sobota 22. června, 19:00 SEČ

Výběr mladých talentovaných hokejistů se ve Vancouveru uskuteční potřetí v historii, Rogers Arena však bude dějištěm podruhé. K dispozici klubům zde budou hokejisté narození v období od 1. ledna 1999 do 15. září 2001.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.