bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Všemi mastmi mazaný floutek. Tkachuk už podruhé skóroval s hokejkou mezi nohama

1. listopadu 2019, 17:00

Tomáš Zatloukal

Vyslovte jeho jméno před Drewem Doughtym a ten zaručeně náhle uvidí rudě. Poptejte se napříč NHL a zjistíte, že Matthew Tkachuk příliš přátel opravdu nemá. Syn americké legendy je svéráz, který se umí soupeřům dostat pod kůži. Z role jízlivého provokatéra ovšem dokáže podobně jako Brad Marchand přepnout do módu hokejového génia. Lusknutím prstu.

 Když sáhneme po klišé, tak Tkachuka buď milujete, nebo nenávidíte.

Ať už patříte do prvého, nebo do druhého tábora, nelze mu upřít prvotřídní hokejový kumšt. S holí zachází téměř jako ti nejvyhlášenější technikové, má perfektní přehled o dění na ledě a navíc vyniká v načasování.

Přesně tyto přednosti se skloubily při skvostné trefě jednadvacetiletého fovarda do sítě nashvillských Predátorů.

A ne, není řeč o jeho heroickém kousku, když v závěru normální hrací doby vyrovnal na 5:5 a zachránil pro Calgary Flames alespoň bod.

 Jde o jeho druhý přesný zásah. Ten, kterým 1,6 sekundy před vypršením prodloužení ukončil vrcholně zábavnou přestřelku.

 

Troufalý borec, vědom si toho, že na časomíře ubíhají závěrečné vteřiny, rychle prostrčil hokejku mezi nohama a v plné rychlosti akrobatickým zakončením překvapil Pekku Rinneho, jednoho z nejlepších brankářů začátku této sezony.

Nádhera, krása, paráda! Vyberte si...

Sám Tkachuk volil jiná slova a mírnil senzaci. "Víte, měl jsem štěstí, že z toho byl gól. Věděl jsem, že se blíží konec prodloužení a že zbývá minimum času. Měl jsem pocit, že si puk nestihnu připravit na forhend a normálně vypálit, tak jsem zkusil tuhle fintu. Bylo to tak trochu jediné řešení, z nouze cnost."

 Povedené řešení, sluší se dodat.

A od Tkachuka už jednou viděné, stejně loni ukončil své 14 zápasů dlouhé střelecké sucho. Tehdy se blýskl proti newyorským Islanders.

Možná se říkáte, že tenhle trik už jste viděli mnohokrát. Je pravda, že v posledních letech podobných akcí přibývá. Jenže těžko se někdy okoukají a ta Tkachukova obzvlášť ne.

I kvůli tomu, že vyvolala příliš euforie, celá střídačka Plamenů naskákala na led a nadšení spoluhráči zavalili mazaného střelce. V Calgary také díky takovým chvílím jistě nelitují, že Tkachuka odměnili tříletou smlouvou na 21 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.