bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrazil Fleurymu nůž do zad, rýpl si agent do kouče Vegas. Hvězdný gólman vše žehlil

24. srpna 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Jedna koláž a takového humbuku. Nevídané pozdvižení vyvolal napříč hokejovou veřejností obrázek, který se v sobotu objevil na twitteru Allana Walshe, jednoho z nejznámějších hráčských agentů. Zobrazoval jeho prominentního klienta Marca-Andrého Fleuryho probodnutého mečem s nápisem „DEBOER“.

Na co Walsh originální cestou upozornil, je nabíledni.

Postěžoval si na fakt, že z Fleuryho, trojnásobného vítěze Stanley Cupu, se v letošním play-off stal náhradník. Vadí mu, že vegaský trenér Peter DeBoer upřednostnil v sérii proti Chicagu Robina Lehnera. A že zřejmě nic takového nebylo v plánu.

Jako správný agent bojuje za svého klienta všemi prostředky. Dobře ví, že by Fleury, jemuž se podařilo předloni dotáhnout Golden Knights do finále, rád stál mezi třemi tyčemi. Navíc je klidně možné, že existovala dohoda s DeBoerem, že se Fleury s Lehnerem budou točit.

Kanadský brankář sice ocenil Walshův zápal, nicméně aby nenaboural atmosféru v silném mančaftu, poprosil ho o vymazání kontroverzního tweetu.

„Ohledně té koláže bych rád řekl, že Allan je mým agentem dlouhá léta. Znám ho od patnácti a vždy jsem si vážil jeho vášně pro hokej,“ prohodil před novináři.

„Myslím si, že to byl způsob, jakým chtěl poukázat na to, že nedostávám příliš prostoru. Já jsem ale týmový hráč a chci s ostatními vítězit, ať už budu v jakékoliv roli,“ dodal Fleury před startem série s Vancouverem.

Ta začala v noci na pondělí jasnou výhrou papírových favoritů nad Canucks 5:0. V kleci stál Lehner a na twitterovou taškařici odpověděl svým premiérovým čistým kontem ve vyřazovacích bojích. Na první nulu v play-off mu stačilo 26 zákroků.

Fleury už ve své kariéře pozici dvojky poznal. Stačí si připomenout, jak ho dva roky po sobě předčil Matt Murray a populární brankář s přezdívkou „Flower“ sledoval triumfální tažení pittsburských Penguins za Stanley Cupy převážně ze střídačky.

Následoval odchod do Vegas, kde se Fleury opět stal maskovaným mužem číslo 1 a klíčovou oporou. Měl lví podíl na tom, že se Zlatí rytíři coby ligový nováček dostali do finále.

V sezoně 2019/2020 mu ovšem do top formy přece jen cosi chybělo. Ambiciózní klub si situaci pojistil, když při přestupové uzávěrce přivedl Lehnera. Zprvu se střídali, ale v bitvách o stříbrný pohár už DeBoer jasně spoléhá na vytáhlého Švéda.

Fleury s tím alespoň navenek problém nemá. „Všichni se chceme stát šampiony NHL. Od toho tu jsme. A Robina mám opravdu rád, skamarádili jsme se. Navíc si myslím, že je fakt dobrý gólman. Žádnou křivdu necítím,“ povídal po twitterové kauze.

Bylo to upřímné? Kdo ví. Jedno staré moudro nicméně tvrdí, že jediný obrázek mnohdy řekne víc než tisíc slov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.