bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrátí Washington Tampě porážku z minulého týdne?

20. března 2019, 20:55

Kamil Tkadlec

Středeční program nabízí divákům pouze čtyři utkání, ale i tak bude co sledovat. Představí se totiž hned tři lídři jednotlivých divizí. O půlnoci přivítá trápící se Buffalo Toronto, které potřebuje zabrat. Vrcholem noci pak bude bitva mezi Washingtonem a Tampou, ve které si mají obě družstva co vracet. Ve tři hodiny středoevropského času pak zavítá vedoucí celek Centrální divize Winnipeg do Anaheimu a v souboji mančaftů ze spodních pater tabulky se utká Vancouver s Ottawou.

00:00 Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs

Nedělní výhrou 4:3 po nájezdech hráči Buffala ukončili sérií sedmi porážek v řadě. Jenže Šavle nedokázaly v roce 2019 ani jednou zvítězit ve dvou střetnutích jdoucích po sobě, tento počin se jim naposledy podařil 14. prosince 2018. Sabres figurují na 12. příčce Východní konference se ztrátou 13 bodů na druhou divokou kartu.

Nevýrazné výkony předvádí v poslední době i Toronto, které je značně limitováno početnou marodkou. Kanadskému mužstvu především citelně chybí obránci Jake Gardiner a Travis Dermott. Javorové listy prohrály čtyři z předešlých pěti duelů, ve kterých obdržely 26 branek! Toronto má sice ještě náskok osmi bodů na Montreal, který momentálně okupuje první nepostupovou pozici, ale i tak se bude muset okamžitě vzpamatovat.

00:30 Washington Capitals – Tampa Bay Lightning

Domácí Washington dnes bude mít příležitost vrátit svému soupeři prohru 3:6 z minulého týdne. Capitals se vracejí do domácí arény po tripu na kluzištích soupeřů, ze kterých si odvezli sérii 2-2-0. Předtím ale zaznamenali Caps šňůru sedmi dvoubodových utkání v řadě a zaslouženě se tak vyhřívají na vrcholu Metropolitní divize s hubeným náskokem dvou bodů na druhé Islanders.

Jistý držitel Prezidentovy trofeje Tampa Bay zase kraluje v Atlantické divizi. Tampa letos hraje opravdu s velkým přehledem, její nejbližší pronásledovatel Boston na ní ztrácí devatenáct bodů. S vidinou odvety půjdou do dnešního klání také Blesky, které určitě ještě mají v paměti loňské vyřazení od Capitals ve finále konference, které skončilo na série 4:3.

03:00 Anaheim Ducks – Winnipeg Jets

Vypadá to, jakoby v minulých týdnech Anaheim ožil a chytil druhý dech. S novým dočasným trenérem a zároveň generálním manažerem Bobem Murrayem se Ducks zlepšili především v útočné fázi. Jenom za předešlých osm soubojů si drží solidní průměr 3,6 vstřelených gólů. Jenže ani to na play-off stačit nebude, neboť Kačeři se potácejí na předposledním místě Západní konference se ztrátou devíti bodů na poslední divokou kartu.

V opačné situaci je Winnipeg, jenž dokonce vévodí Centrální divizi a postup do vyřazovacích bitev už má téměř v kapse. Jets také mohou těšit tři vítězství v řadě, když si poradili i se silnými mančafty Calgary či Bostonu. Ve prospěch Kosatek rovněž hrají oba vyhrané vzájemné duely s Anaheimem v letošní sezóně . 

03:00 Vancouver Canucks – Ottawa Senators

Kosatky stále ještě živí matematickou šanci na postup do play-off. Jenže i přes sedm získaných bodů z předešlých čtyř klání se zdají tyto šance spíše jako nereálné. Vancouver přeskočil na dvanácté příčce západu Edmonton, ale i tak ztrácí na druhou divokou kartu šest bodů a do konce základní části mu zbývá odehrát devět soubojů.

Nejhorší celek soutěže překvapil a urval dvě navazující vítězství proti St. Louis (2:0) a Torontu (6:2). Zejména úspěch v kanadském derby proti Torontu se opravdu neočekával. Senators dnešním střetnutím zahajují trip po arénách protivníků, když ještě zavítají do Calgary a Edmontonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.