bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vrátí se k hokeji? Réway po problémech se srdcem opět trénuje

17. dubna 2017, 15:09

Marek Hedbávný

Martin Réway, velký talent slovenského sportu, vynechal kvůli zánětu srdečního svalu sezonu 2016/2017. K hokeji by se rád vrátil a už trénuje v posilovně.

Mohl bojovat o Stanley Cup v dresu Montrealu Canadiens, místo toho se už tři čtvrtě roku léčí z myokarditidy. Stále bere prášky, Réway ale ujišťuje, že se vše vyvíjí dobře.

V sobotu se byl v Žilině podívat na přípravný zápas slovenské reprezentace se Švýcarskem (0:3). „Před rokem jsem stál při hymně na modré čáře já, teď jsem se musel jenom dívat. Není to příjemné, ale udělám vše pro to, abych tam příště stál také," řekl dvaadvacetiletý útočník pro TASR. 

Na utkání Euro Hockey Challenge pozval Réwaye trenér Zdeno Cíger. Bývalou hvězdičku Sparty a nejlepšího nováčka extraligového ročníku 2014/2015 setkání s kamarády potěšilo.  

Réwayovi psychicky pomáhá i to, že mu lékaři dovolili lehký trénink na suchu. Občas si tak zajde do posilovny, cvičit ovšem musí opatrně.

Až do roku 2019 má dvoucestnou smlouvu s Montrealem. Ke Canadiens, respektive na jejich farmu v St. John´s, měl zamířit po sezoně 2015/2016, kterou začal ve Spartě a dokončil ve švýcarském Fribourgu.

Ještě před startem kempu v NHL ale skončil na jednotce intenzivní péče a jeho kariéra je od té doby v ohrožení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.