bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráčku, dostanu tě! Rozzuřený Boychuk slíbil odplatu za ošklivý faul

10. března 2019, 10:15

Tomáš Zatloukal

Opět byl obětí. Zase na něj mířily všechny kamery a fanoušci NY Islanders se strachovali, zda neutrpěl vážné zranění. Jen pár dní poté, co se Johnny Boychuk držel za hrdlo s obavou, že mu z něj po zásahu bruslí crčí krev, zůstal ležet na ledě po hitu Jakuba Voráčka. Český tahoun Philadelphie trefil Boychuka ve chvíli, kdy nesměl, a dostal pětiminutový trest. Navíc nejspíše bude za dva týdny čelit pomstě.

Jak se vše seběhlo?

Za rozhodnutého stavu 5:1 se Boychuk zprudka rozjel k pravému mantinelu, patrně s úmyslem zahrát Voráčkovi do těla. Jenže domácí příznivci místo dalšího z povedených hitů zkušeného beka viděli zcela jinou scénu.

Voráček si všiml Boychukova úmyslu a zasáhl ho sám, věren heslu "nejlepší obranou je útok." Ochráním se, proběhlo mu hlavou. Na té myšlence není nic špatného, jenže provedení se hvězdě Flyers nepovedlo. Kotouč už byl jinde a Voráček trefil Boychuka do hlavy, pětatřicetiletý Kanaďan se poroučel na led.

Jasné nedovolené bránění a pět minut na lavici hanby.

Na Voráčka se vrhl Josh Bailey, zatímco za jeho obětí zamířil týmový lékař. Boychuk se dlouho nezvedal, držel se za levé rameno, nakonec ale za doprovodu doktora a spoluhráčů Nicka Leddyho s Anthonym Beauvillierem zamířil pryč z kluziště.

Podívejte se na zákrok Jakuba Voráčka:

 

Cestou se otočil směrem k trestné lavici, kde seděl Voráček, který už neschovával zrzavou kštici pod přilbou. "Dostanu tě," křičel Boychuk na oporu Philadelphie a ukazoval na ni rukavicí. Tribuny začaly bouřit, tleskaly emotivní podívané.

Boychuk se do utkání už nevrátil, nicméně 23. března bude mít příležitost se Voráčkovi pomstít. Islanders ten den hrají ve Philly. Ryšavého útočníka jistě vyzve na pěstní souboj, o což se ještě během sobotního mače marně pokoušel Scott Mayfield.

Voráček, který se v NHL dosud rval čtyřikrát (naposledy v roce 2016 s Gabrielem Landeskogem), novinářům vysvětloval svůj zákrok následovně: "Snažil jsem se ochránit. Upřímně, puk byl možná o kousek dál, než jsem si myslel."

Anders Lee, newyorský kapitán, neměl pro Voráčkův faul pochopení. "Za stavu 1:5 to bylo naprosto zbytečné."  Kouč domácích Barry Trotz pak sdělil zásadnější informaci: Boychuk není vážně zraněn, má status "day to day". Klidně se může stát, že nastoupí už příště proti Columbusu a pomůže svému mančaftu v napínavém boji o čelo Metropolitní divize.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.