bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček uznává odkaz Havla a Masaryka. Jak vnímal oslavy 100 let?

7. listopadu 2018, 13:00

Marek Hedbávný

(GLENDALE, od našeho zpravodaje) Jakub Voráček v NHL sbírá bod na zápas a hlásí: „Fyzicky se cítím asi nejlépe, co jsem se kdy cítil."

Devětadvacetiletý křídelník má po patnácti duelech bilanci 4+11. Z českých hráčů je v NHL produktivnější už jen David Pastrňák (12+5), který je dokonce nejlepším střelcem soutěže.

Jak zatím hodnotíte výkony Flyers?
Začátek jsme měli špatný, v prvních jedenácti utkáních jsme vyhráli jen čtyřikrát. Teď jsme ale byli na čtyřzápasovém tripu a tam se nám dařilo: třikrát jsme vyhráli a jednou prohráli po prodloužení, takže z tripu máme sedm bodů. To je dobré. Nyní se vracíme domů – a tam musíme začít vyhrávat.

V čem je síla týmu?
Právě proto, že jsme nezačali dobře, se mi to těžko hodnotí. Každopádně, když jsme teď bodovali čtyřikrát za sebou, šlapaly nám všechny čtyři lajny. To je důležité. Naši mladší hráči jsou navíc zase o něco zkušenější. 

Na čem je naopak třeba pracovat?
Vždy se dá hodně věcí zlepšit. Vlastně ve všem se dá pořád zlepšovat: v obranné hře, v útočné hře, v přesilovkách i oslabení... My se musíme zaměřit hlavně na přesilovky a oslabení. Potřebujeme je vylepšit, protože tyhle situace rozhodují zápasy (v obou ohledech jsou Flyers mezi osmi nejhoršími týmy v NHL, pozn. redakce).

„Šlapou všechny čtyři lajny, což je důležité." - Jakub Voráček

Jak se letos cítíte vy sám?
Asi nejlépe, co jsem se kdy cítil. Fyzicky. Po minulé sezoně jsem si hodně odpočinul a cítím se dobře. Snad to s týmem dotáhneme do play off a uděláme nějaký úspěch.

V úterním zápase s Arizonou jste po jednom střídání odkulhal na střídačku. Jste v pořádku?
Jojo, jsem. Samozřejmě (usmívá se). Něco podobného bývá v podstatě každý zápas. Často se stává, že jsou po utkání modřiny.

V Česku a na Slovensku se v říjnu slavilo 100 let od vzniku samostatného státu. Která osobnost z historie vás inspirovala, koho obdivujete?
Prezidenty Tomáše Garrigua Masaryka a Václava Havla.

Jak jste toto výročí vnímal ze zámoří?
Byl to velký svátek. Situace, která teď je v České republice, ale není podle mého názoru úplně nejoptimálnější. Ten svátek by se měl slavit... Já nevím, jak bych to popsal. Asi by to bylo trošičku jiné, kdyby se lidé, co ten stát řídí, k tomu stavěli trošku jinak. Pořád se řešilo, kdo byl pozvaný, kdo nebyl pozvaný, kdo půjde a kdo nepůjde... Myslím, že sto let je strašně velký milník, bohužel to ale nebylo brané takovým způsobem, jak si asi hodně lidí představovalo.

Narážíte tím na prezidenta Miloše Zemana? Vadí vám?
Tak to je hulvát, bohužel. Myslím, že by prezident měl lidi spojovat a ne rozdělovat. Bohužel to není jenom prezident, ale i premiér. Jak jsem říkal, ta situace v Česku podle mě není nejoptimálnější. Ale byl demokraticky zvolený, a tak to prostě je. Musíme držet hubu a šoupat nohama, no.

„Myslím, že by prezident měl lidi spojovat a ne rozdělovat." - Jakub Voráček

NHL by se měla příští rok vrátit do Prahy. Spekuluje se, že by tam mohla sezonu zahájit právě Philadelphia, kde kromě vás působí ještě další dva Češi: Michal Neuvirth a Radko Gudas.
Samozřejmě bych si to moc přál. Byl by to jeden z vrcholů mé kariéry. Zahrát si s Philadelphií v Praze, to by bylo úžasné. Doufejme, že to vyjde. Jsem na to zvědavý.

Vaše nadace vstupuje do čtvrtého roku. Plánujete nějaké novinky?
Novinky... Ono se toho moc nového už dělat nedá. Chystáme zase fotbal. Prostě se budeme snažit vybrat co nejvíc peněz a dát to na dobrou věc. Čím víc peněz, tím líp. Zvyšuje se to každým rokem, tak snad to bude zase větší a větší.

Je přece jen důležité si uvědomit, že život není jen o hokeji.
Samozřejmě. Nejdůležitější je zdraví. Bohužel hodně lidí to neví...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.