bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vokoun zpět v Nashvillu. Predators ocenili služby českého brankáře

2. března 2015, 12:00

Jan Prošek

Není tomu tak dávno, kdy v Buffalu ocenili služby české hokejové legendy, brankáře, který do zámoří přinesl úplně nový styl chytání. Dominik Hašek vstoupil u Sabres mezi nesmrtelné. O tom, že trenéři v srdci Evropy umí vychovat skvělé gólmany, svědčí fakt, že v NHL ocenili dalšího českého maskovaného muže. Na konci února, kdy pohled většiny fanoušků směřoval na výměny hráčů, Nashville, tak trochu mimo zrak veřejnosti, ocenil Tomáše Vokouna za práci, kterou odvedl v dresu tamních Predátorů.

Tomáš Vokoun odehrál 700 zápasů během 15 sezón v NHL. „Během toho ceremoniálu mi hlavou běžely různé věci. Stále se cítím na to, abych hrál hokej na této vysoké úrovni, na druhou stranu rozumím tomu, jakou pozici jsem měl na trhu hráčů, také můj věk hraje jistou roli. Kdyby přišla nabídka, nejsem si jistý, zda bych ji přijal. Pochopitelně, nechtěl bych přijít o možnost hrát, ale otázkou je, zda by vydrželo zdraví,“ prohlásil pro klubový web.

Tomáš Vokoun, muž, který spojil svou kariéru s National Hockey League byl oceněn za osm sezón strávených v týmu Nashville Predators. V této organizaci působil v letech 1998 až 2007. Vokoun byl oceněn během zápasu Predátorů s Minnesotou. Český brankář odehrál 383 utkání v dresu Nashvillu, díky tomu drží klubový rekord v počtu odehraných zápasů jako brankář. Měl tu čest vést Predátory v roce 2004 do vůbec historicky prvního play-off, které klub hrál. „Nejvíce dobrých vzpomínek mám právě na tento dres. Prožil jsem tady opravdu plno nezapomenutelných momentů. To, že jsme se tehdy poprvé dostali do vyřazovacích bojů, nebyla jen moje zásluha. Myslím, že trenéři vytvořili skvělý tým, který si skutečně vyhovoval. Díky týmové práci jsme se tam dostali, “ vzpomíná.

Aktuální brankářská jednička Predátorů Pekka Rinne již překonal některé z Vokounových klubových rekordů. Finský brankář se s českým kolegou příliš často osobně nepotkal, nicméně rodák z Karlových Varů si pamatuje, že se poprvé s Rinnem seznámil při výluce NHL v sezóně 2004-2005. „Byla to sezóna, kdy ho organizace draftovala, osobně jsem si s ním rozuměl, nikdy jsme spolu neměli žádný konflikt,“ říká na adresu aktuálního brankáře mužstva.

Mistr světa z roku 2005 se ani po odchodu z profesionálního hokeje rozhodně nenudí. „Stále žiji na Floridě, kde se věnuji programu pro děti, je to v podstatě hokejová škola, kterou jsem pomohl založit. V roli trenéra se cítím dobře, snažím se malým dětem předat něco z toho, co jsem se během let v NHL naučil. Je to dobrý pocit. Chci trávit čas s rodinou, které jsem se v průběhu kariéry příliš věnovat nemohl. Moje děti brzy začnou chodit do školy, takže pořád budu mít do dělat, pomáhat s úkoly a podobně,“ dodal Tomáš Vokoun, který byl během své kariéry vždy vstřícný k novinářům.   

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.