bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vladimír Sobotka bude Buffalu scházet minimálně měsíc

14. listopadu 2019, 10:00

Matěj Hodoval

Útočník Vladimír Sobotka nebude svému Buffalu k dispozici čtyři až šest týdnů. Českého útočníka vyřadilo zranění v dolní části těla, ke kterému přišel během utkání proti Tampě Bay, když ho nevybíravým zákrokem vyřadil Nikita Kučerov.

Na NHL Global Series ve Švédsku nebude mít Vladimír Sobotka zrovna nejlepší vzpomínky. 

Třebíčský rodák nedohrál první ze dvou zápasů na ledě stockholmské Ericsson Globe. Hned v úvodní třetině duelu jeho Sabres proti Lightning zboural českého forvarda vskutku nehezkým způsobem Nikita Kučerov, ruská hvězda obdivovaná za jeho schopnost sbírat kanadské body.

Tentokrát byl však ze všech stran ostře kritziován, za ošklivý zákrok, jenž poslal Sobotku ve velké bolesti k ledu a po asistenci lékařů i do kabin. Dvaatřicetiletý Čech se už do utkání pochopitelně nevrátil

Nebylo to poprvé, kdy se Nikita Kučerov dopustil takového zkratu. Stačí si vzpomenout na tvrdé dohrání Fina Markuse Nutivaary v prvním kole loňské vyřazovací části. Ruský forvard tehdy vyfasoval stopku na jedno utkání.

Nyní se to obejde bez potrestání. Zatímco Kučerova dále mohou Lightning využít, Sobotka nebude Buffalu k dispozici čtyři až šest týdnů.

Bývalý hráč Bostonu či St. Louis nepatří mezi tahouny týmového bodování (aktuálně 16 startů - 1+2), nicméně pro mužstvo je jeho černá práce nesmírně důležitá. 

„Byl velmi důležitou součástí týmu, stabilním faktorem. Stačí se podívat, jakou měl roli. Přinášel zkušenost,“ nahlíží na absenci svého svěřence Ralph Krueger, hlavní trenér Šavlí.

Českého forvarda by v sestavě měl nahradit Curtis Lazar, něhož vedení povolalo z farmy v Rochesteru. V AHL nastřádal čtyřiadvacetiletý Kanaďan za jedenáct klání čtyři góly a pět nahrávek.

„Během přípravného kempu se nám Curtis velmi líbil. Cítili jsme, že zapadne nejlépe. Vypadá to, že bude schopen plnit tu roli, takže ho v té situaci chceme vyzkoušet,“ dodává Krueger.

Mimo Sobotkovo zranění se začíná marodka Sabres naopak zužovat. Marcus Johansson by měl být zpět v řádech dnů, do tréninku se už zapojili také obránci Zach Bogosian a Marco Scndella.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.