bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítězné loučení! Reprezentanti přemohli Američany, ve skupině končí bronzoví

23. září 2016, 4:51

Václav Jáchim

(TORONTO, od našeho zpravodaje) Chtěli se rozloučit vítězně, toužili dokázat, že mají na to měřit se s nejlepšími soky. Českým hokejistům se to povedlo! Sice už nemohli bojovat o postup do semifinále, nicméně s Američany svedli výtečnou bitvu. Reprezentanti dvakrát vedli, soupeř pokaždé odpověděl. Ale na trhák ze závěru druhé třetiny už tým USA reagovat nedokázal, byť finiš byl pořádně dramatický. Češi dokráčeli k cenné výhře, ofenzivě vládli bratři Michálkové, v brance chytal spolehlivý Mrázek. Národní tým tedy končí ve skupině třetí, Američané nemají ani bod.

Do posledního utkání na Světovém poháru vstoupili Češi s Petrem Mrázkem v brance, mezi útočníky chyběli zranění Radek Faksa a Roman Červenka, poprvé se tedy na soupisku vešel i sedmý obránce Tomáš Kundrátek. Americký kouč Tortorella nasadil pro změnu gólmana Bena Bishopa. Ani jeden ze soupeřů už nemohl usilovat o play off, také proto se hrál od začátku svižný hokej, v němž akce střídala akci před oběma brankami.

První přerušení nastalo až tři a půl minuty po startu úvodního dějství, kdy zakončoval z otočky Oshie. Mrázek poté lapil pohotovou střelu Pavelskiho, poradil si i s pokusem Kanea. Na opačné straně nevyužili přečíslení Voráček s Polákem, v čase 12:44 šli ovšem Češi do vedení. Rozhodčí signalizovali trest pro Američany za faul na Pastrňáka, od modré čáry napřáhl Zbyněk Michálek a puk skončil za Bishopem - 1:0.

Soupeř odpověděl v početní výhodě, když podruhé dostal dvě minuty Mrázek. Parise přesně vyzval k nekompromisní ráně Joea Pavelskiho - 1:1. Prostřední třetinu otevřela příležitost Wheelera, pak spálil tutovku Birner, který byl sám před americkou bránou. Bishopa nepřekonal ani dorážející Voráček. V čase 26:03 znovu získali náskok Češi. Pálil Nakládal, kotouč tečoval Hanzal, a do vlastní klece si ho srazil Suter, přičemž rozhodující práci odvedl v brankovišti autor gólu Milan Michálek - 2:1.

Odpovědět mohl Pavelski, jenž v početní výhodě mířil do tyče. Ovšem radoval se až Justin Abdelkader. Útočník Detroitu ve 37. minutě dostal krásnou nahrávku od Byfugliena a před Mrázkem zůstal zcela nepokrytý - 2:2. Jenže Češi hráli výborný zápas, nenechali se zaskočit, dál poctivě dřeli. V čase 36:50 zvedl ruce nad hlavu obránce Andrej Šustr, který klubovému spoluhráči Bishopovi našel mezírku u tyčky a vstřelil svůj první reprezentační gól - 3:2. Třetí vedení v duelu vzápětí hokejisté navýšili, po 39 vteřinách pálil podruhé v utkání Milan Michálek, kterému perfektně přihrál Hemský - 4:2.

Američané se nechtěli vzdát. Na trestnou lavici putoval Parise, jenže Češi při oslabení inkasovali! V čase 42:23 nahrával Wheeler a Voráček před bránou nestihl pokrýt obránce Ryana McDonagha - 4:3. Svěřenci trenéra Tortorelly cítili šanci, ve 45. minutě se Mrázek vytáhl proti zakončení Kanea. Hokejisté Spojených států neustále hrozili, nicméně Češi stíhali dolovat kotouče a narušovat rozehrávku soupeře. Jakmile mohli, vyrazili na zteč. Ačkoli Američané mocně dotahovali a v závěru odvolali Schneidera, jenž do třetí třetiny nahradil Bishopa, čeští hokejisté odolali. Se Světovým pohárem se loučí cennou výhrou a třetí příčkou ve skupině A.

Výsledek posledního utkání české reprezentace na Světovém poháru:

ČESKO - USA 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Z. Michálek (Palát, Hanzal), 27. M. Michálek, 37. Šustr (Voráček, Frolík), 38. M. Michálek (Hemský, R. Polák) - 15. Pavelski (Parise, Kane), 35. Abdelkader (Byfuglien, Suter), 43. McDonagh (Wheeler, Dubinsky).
Rozhodčí: Dwyer, Lee - Cormier, Miller (všichni Kanada).
Vyloučení: 4:2.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 27:37.
Diváci: 10 122.
Hráno: 22. září v hale Air Canada Center v Torontu.
Česko: Mrázek - Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán, Polák, Kempný, Kundrátek - Voráček, Hanzal, M. Michálek - Pastrňák, Plekanec, Palát - Hemský, Sobotka, Frolík - Jaškin, Birner. Trenér: Josef Jandač.
USA: Bishop (41. Schneider) - Niskanen, McDonagh, Carlson, Suter, Byfuglien, J. Johnson - Oshie, Pavelski, Parise - Kane, Stepan, van Riemsdyk - Wheeler, Kesper, Pacioretty - Palmieri, Dubinsky, Abdelkader. Trenér: John Tortorella.

Program play off Světového poháru 2016:

Neděle 25. září:
01:00 první semifinále Kanada - Rusko
19:00 druhé semifinále Švédsko - Tým Evropy

Středa 28. září:
02:00 první finále

Pátek 30. září:
02:00 druhé finále

Neděle 2. října:
01:00 případné rozhodující třetí finále 

Poznámka: Všechny začátky jsou uvedeny ve středoevropském letním čase.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.