bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výběr číslo jedna určí Druhá Fáze draftové loterie! Detroit ostrouhal

27. června 2020, 2:27

Jiří Sameš

Výběr číslo jedna na Vstupním draftu NHL 2020 určí až Druhá Fáze draftové loterie NHL – "vítězem" se tedy stane jeden z poražených v kvalifikačním kole. Zklamání prožili v noci na sobotu Detroit Red Wings.

Druhá Fáze draftové loterie proběhne hned po skončení kvalifikačního kola a zahrne už jen osm týmů, které "nově" neproniknou do bojů o pohár. Všechna taková mužstva budou disponovat identickou šancí (12.5%). 

Radost mají Los Angeles Kings, kteří zaznamenali posun o dvě místa vpřed,
a vlastní tak výběr číslo dvě pro letošní vstupní draft. Na pomyslnou bednu se dostali i Ottawa Senators.

„Výsledek nás moc těší. Vždycky je dobré, když se posunete pořadím vpřed. Jedná se bezpochyby o skvělý okamžik pro organizaci L.A. Kings," komentoval situaci prezident klubu Luc Robitaille.

Naopak obrovské zklamání prožili Red Wings. Na začátku měli nejlepší šance (pomineme-li součet Senators), avšak spadli na čtvrtou pozici.

„Upřímně, nejsem překvapený. Měli jsme 18.5% šanci vyhrát první výběr. Takže jsem se připravoval na možnost, že s vámi teď nebudu mluvit o prvním výběru. Opravdu mě to nepřekvapuje," prohodil GM Detroitu Steve Yzerman.

Draftovou loterii vyhrál celek označovaný písmenem E, jenž měl až dvanáctou nejlepší šanci získat výběr číslo jedna (pouze 2.5%).

Kvalifikační kolo, hrané na tři vítězná utkání, si vyzkouší šestnáct týmů – ARI, CGY, CAR, CHI, CBJ, EDM, FLA, MIN, MTL, NYI, NYR, NSH, PIT, TOR, VAN, WPG – a každý z nich má nyní šanci na úspěch ve Druhé Fázi loterie.

Draft NHL 2020 se uskuteční po skončení play-off. Původně byl v plánu na 26. až 27. června, tedy nyní o víkendu; organizaci měl mít na starost Montreal, Bell Centre. Vzhledem k pandemii koronaviru ale došlo k odložení celé akce.

Výsledky První Fáze Draftové loterie NHL 2020: (foto: NHL Public Relations)

TEXTOVÝ PŘENOS

PRVNÍ FÁZE DRAFTOVÉ LOTERIE NHL 2020 → sobota 27. června, 02:00 SEČ

Zprávy jsou řazeny retrospektivně...

02:30 – NÁŠ TEXTOVÝ PŘENOS PRÁVĚ SKONČIL!

Vážení čtenáři, náš textový přenos ohledně První Fáze Draftové loterie NHL 2020 právě skončil. Děkujeme vám za pozornost! ... Připravíme krátké shrnutí a nějaké ohlasy.

02:25 – VÝBĚR ČÍSLO JEDNA NÁLEŽÍ JEDNOMU Z PORAŽENÝCH V KVALIFIKAČNÍM KOLE! ... VÝBĚR ČÍSLO DVĚ NÁLEŽÍ LOS ANGELES KINGS!

02:24 – VÝBĚR ČÍSLO TŘI NÁLEŽÍ OTTAWA SENATORS (od SJS)!

02:21 – KRÁTKÁ PAUZA

Následuje krátká pauza. ... Ve hře jsou stále Ottawa Senators a Los Angeles Kings, na pomyslné stupně vítězů se dostane také jeden z poražených v kvalifikačním kole. Naopak Detroit Red Wings ostrouhali (výběr číslo čtyři).

02:20 – VÝBĚR ČÍSLO ČTYŘI NÁLEŽÍ DETROIT RED WINGS!

02:20 – VÝBĚR ČÍSLO PĚT NÁLEŽÍ OTTAWA SENATORS!

02:19 – VÝBĚR ČÍSLO ŠEST NÁLEŽÍ ANAHEIM DUCKS!

02:19 – VÝBĚR ČÍSLO SEDM NÁLEŽÍ NEW JERSEY DEVILS!

02:18 – VÝBĚR ČÍSLO OSM NÁLEŽÍ BUFFALO SABRES!

02:15 – ALEXIS LAFRENIÈRE

„Je to první část procesu. Stále nejsem draftován, ještě si musím chvíli počkat. Užiju si tenhle okamžik s rodinou a přáteli. Uvidíme, co se stane. Na loterii se moc těším," konstatoval útočník Alexis Lafrenière.

02:12 – GARY BETTMAN

Komisionář NHL Gary Bettman hovořil o aktuální situaci v zámoří. Za moment už dostane slovo jeho zástupce Bill Daly, jenž postupně oznámí jednotlivé výběry pro Vstupní draft NHL 2020.

02:04 – VIDEOKONFERENCE

NHL připravila pro sedm týmů, kterým už sezona 2019-20 definitivně skončila, videokonferenci. Například New Jersey Devils zastupuje viceprezident klubu pro obchodní vývoj a bývalý vynikající gólman Martin Brodeur. 

02:00 – DRAFTOVÁ LOTERIE NHL 2020 PRÁVĚ STARTUJE!

"Opakování, matka moudrosti." ... Připomeňme si tak opět šance jednotlivých týmů v První Fázi Draftové loterie NHL 2020: (foto: Sportsnet)

01:45 – 15 MINUT DO STARTU DRAFTOVÉ LOTERIE NHL 2020!

Kdo půjde na řadu po Lafrenièreovi? ... Hodně vysoko figurují rovněž útočníci Quinton Byfield, Tim Stützle nebo obránci Jamie Drysdale, Jake Sanderson. Letošní vstupní draft je velmi dobře obsazen!

01:30 – 30 MINUT DO STARTU DRAFTOVÉ LOTERIE NHL 2020!

Už jsme psali, že očekávanou jedničkou Vstupního draftu NHL 2020 je útočník Alexis Lafrenière. Hokejista má všechny předpoklady k tomu, aby se stal velkou superstar... podobně jako útočníci Sidney Crosby, Connor McDavid.

01:00 – JEDNA HODINA DO STARTU DRAFTOVÉ LOTERIE NHL 2020!

Vstupní draft NHL 2020 bude celkově 58. vstupním draftem v historii soutěže. Původně byl v plánu na 26. až 27. června, tedy nyní o víkendu; organizaci měl mít na starost Montreal, Bell Centre...

...avšak vzhledem k pandemii koronaviru došlo k odložení celé akce. Na nový termín letošního draftu si ještě musíme počkat, zřejmě se uskuteční někdy v říjnu či listopadu.

00:00 – DVĚ HODINY DO STARTU DRAFTOVÉ LOTERIE NHL 2020!

Zdravíme všechny fanoušky National Hockey League! Vítejte ještě jednou při sledování našeho textového přenosu ohledně První Fáze Draftové loterie NHL 2020.

18:00 – PŘEDSTAVENÍ

Draftová loterie určí na základě třech až šesti losování – proběhne jedna nebo dvě fáze – prvních 15 výběrů pro Vstupní draft NHL 2020. Akce se tedy účastní patnáct týmů (ovšem větší polovina z nich zatím není přesně určena).

Máme zde sedm mužstev, pro která už sezona 2019-20 definitivně skončila. Zbylých osm pozic, momentálně označené písmeny A až H, náleží poraženým z kvalifikačního kola. 

Šance sedmi týmů byly stanoveny na základě jejich procentuálního bodového zisku v letošní základní části. Kolotoč NHL se zastavil 12. března vzhledem k pandemii koronaviru; no a 26. května vedení soutěže základní část odpískalo.

První Fáze loterie se skládá ze tří losování a hned úvodní tah má rozhodnout o tom, komu připadne výběr číslo jedna. Následně osudí prozradí celek, jenž obsadí druhou, resp. třetí pozici.

Pokud "někdo" mimo sedmičku nejhorších ze základní části získá některý z prvních třech výběrů, proběhne i Druhá Fáze draftové loterie – uskutečnila by se okamžitě po skončení kvalifikačního kola.

Procentuální šance týmů pro První Fázi Draftové loterie NHL 2020:

Po každém tahu se pochopitelně mění šance zbývajících týmů. V případě, že všechna úvodní tři losování vyhraje mužstvo z nejhorší sedmičky, Druhá Fáze nebude vůbec potřeba a loterie skončí.

Do Druhé Fáze jinak může proniknout už jen osm týmů, které vypadnou v kvalifikačním kole. Všechny by přitom disponovaly identickou šancí na úspěch (12.5%); počet tahů se tady odvíjí od výsledků První Fáze.

Očekávanou jedničkou letošního vstupního draftu je útočník Alexis Lafrenière Hodně vysoko figurují také útočníci Quinton Byfield, Tim Stützle nebo obránci Jamie Drysdale, Jake Sanderson.

Na české hokejisty se v prvním kole asi nedostane. Nejlepším dostupným mužem z naší země bude útočník Jan Myšák (možná začátek druhého kola?).

Mimochodem, za normálních okolností by právě dnes v noci začínal draft NHL 2020, přičemž hostit jej měl Montreal, Bell Centre. ... Na nový termín výběru mladíků si ještě musíme počkat.

15:00  VÍTEJTE PŘI SLEDOVÁNÍ NAŠEHO TEXTOVÉHO PŘENOSU!

V noci na sobotu 27. června je od 02:00 SEČ na programu První Fáze Draftové loterie NHL 2020. Zde budete moci sledovat náš textový přenos; po skončení akce článek doplníme o shrnutí nejdůležitějších momentů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.