bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vím, co dovedu, když se cítím dobře, říká Jakub Voráček

23. října 2016, 13:00

Jiří Lacina

V minulé sezóně čekal na premiérový gól dlouhých sedmnáct zápasů. A když už ho 14. listopadu konečně dal, stavidla se rozhodně neprotrhla, jak si hokejisté často malují. Druhou přesnou trefu přidal až po dalších čtrnácti utkáních, v polovině prosince. Letos čekání na gól dlouho netrvalo. První zářezy na pažbu zasekl Jakub Voráček v pátém utkání sezóny. Pro jistotu rovnou dva.

Po čtyřech zápasech a čtyřech asistencích si jeden z nejproduktivnějších českých hokejistů současnosti připsal v sobotu proti Carolině tři body za dvě branky a jednu nahrávku. Výrazně tak přispěl k hladké výhře 6:3. Voráček je aktuálně se sedmi body (2+5) prvním mužem interního bodování Philadelphie Flyers, v ligové produktivitě je ve druhé desítce.

Před sezónou slíbil, že se letos znovu předvede ve staré formě. Jak ho známe z ročníku 2014-15, nikoli z loňské nepříliš povedené sezóny. „Od kempu srší sebevědomím,“ pochválil Čecha trenér Hakstol. „Dneska to bylo jedno z jeho lepších šedesátiminutových představení. Od začátku do konce hrál na vysoké úrovni.“

Poprvé se zapsal do statistik nahrávkou. Po bezbrankové první třetině odskočili hosté do vedení 0:2. U obou gólů asistovala vycházející finská hvězdička Sebastian Aho. Ve 25. minutě se přidal Jakub Voráček. Z pravé strany poslal doleva křížný pas, kde se chopil puku obránce Brandon Manning, jenž po pěkné kličce snížil na jednobrankový rozdíl.

„Od Jakea to byla krásná práce. Když se rozjede, umí najít spoluhráče. Snažil jsem se jen vyhledat volný prostor. Brankář se proti mně pohnul, já zůstal trpělivý a prostřelil ho,“ komentoval akci střelec.

O dvě a půl minutky později přišla Voráčkova první letošní trefa. Podobně jako loni u tehdy toužebně očekávaného prvního zásahu šlo o tečovaný kotouč. Prudkou ranou nabíjel ruský nováček obranných řad Letců Ivan Provorov. Obrat ve skóre dokonal ve 36. minutě Matt Read, u jehož branky asistoval opět Provorov.

„To se stává, že v zápase prohráváte. Je třeba se s tím srovnat. A přesně to jsme udělali,“ řekl devatenáctiletý Rus, od něhož se ve Philadelphii hodně čeká.

Po brankách Gostisbeherea a Stempniaka odcházela obě mužstva do kabin za stavu 4:3. V závěrečném dějství domácí hosty dalšími dvěma góly dorazili. Na 6:3 uzavřel po průniku a krásné střele ze střední vzdálenosti Voráček. Po pěti duelech tak má kladenský odchovanec na kontě dva přesné zásahy. Loni potřeboval na totéž odehrát 31 zápasů!

„Vím, čeho jsem schopný, když se cítím dobře. V bruslích jsem pevný,“ pochválil si svou herní pohodu, která je dobře pozorovatelná už od přípravného kempu, hrdina sobotního večera.

Šest vstřelených branek by nemělo zastřít fakt, že Philadelphia vyhrála teprve druhé z pěti utkání. Po úvodní výhře v Los Angeles třikrát za sebou padla. Nyní jde o to na solidní výkon navázat a nezabřednout znovu do série porážek.

„Je to nepříjemné, ale i když jsme prohráli ve Phoenixu a v Chicagu, drželi jsme se jich,“ myslí si český útočník. „Musíte se na to podívat z té lepší stránky… Teď jedeme do Montrealu, kde to bude náročný zápas. V neděli si musíme pořádně odpočinout, máme před sebou nabitý kalendář. Zase ale lepší odehrát několik utkání než týden sedět.“
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.