bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Jake Allen málem mezi hříšníky, od ostudy ho zachránila tyč

31. ledna 2015, 12:55

Martin Zíta

Nejeden brankář už musel lovit kotouč z branky po nezvyklém odrazu nebo chvilce nepozornosti. Naposledy Jonathan Bernier z Toronta, když za svá záda pustil střelu Olivera Ekmana-Larssona ze středního pásma. Mezi smutné hrdiny se v noci málem zařadil i Jake Allen. Při gólmanovi St. Louis však stáli všichni svatí a kotouč po divokém odrazu skončil na tyči.

Celá situace mohla mít na vývoj utkání St. Louis s Carolinou fatální následek. Do konce třetí třetiny nezbývalo ani sedm minut a panoval nerozhodný stav 2:2. V ten moment se kotouč zasekl ve středním pásmu a přetahovalo se o něj klubko hráčů. Ze skrumáže jej vytáhl Brett Bellemore a vysokým lobem poslal puk na Allena.

Ten ale na blížící se ohrožení vůbec nereagoval a zdálo se, že pouze hledí do prázdna. Což po zápase také sám potvrdil, puk se mu ztratil z dohledu a celá situace ho tak překvapila stejně jako diváky.

“Jakmile vyletí puk vysoko do vzduchu, tak se ztrácí. V tomto zápase se mi to stalo pětkrát možná šestkrát,” řekl s odkazem na tmavé sedačky domácího stánku Hurricanes. “Zkrátka jsem neměl nejmenší tušení, kde ta věc je,” dodal ještě v dobré náladě.

Jak jsme již odhalili na samém začátku, Allen měl na rozdíl od spousty svých kolegů velké štěstí. Kotouč po dopadu na ledovou plochu a prudké změně směru zazvonil o tyč a jen těsně minul nohy gólmana Blues.

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan si tak nepokazil jinak velmi povedený výkon, když pochytal 26 z 28 střel soupeře. Jeho chvíle přišla ale v samostatných nájezdech, kde si na něj nepřišel ani jeden ze tří exekutorů. Allen se v celé letošní sezoně ukazuje jako expert na tento způsob rozhodnutí zápasu, dosud inkasoval pouze jednou z dvanácti pokusů.

Poslední “ostudou” mezi gólmany tak zůstává Jonathan Bernier z Toronta, jemuž se kousek, který by si raději odpustil, povedl v pátek. Při přesilovce Maple Leafs se kotouče po vhazování zmocil kotouče švédský zadák Ekman-Larsson a bez váhání poslal puk na branku. “Puk se mi ztratil v hledišti a najednou byl přede mnou,” říkal Bernier stejně jako Allen.

Šestadvacetiletý rodák z Lavalu ale neměl stejné štěstí jako jeho mladší kolega a kotouč mu propadl. Vcelku očekávaně se na něj ihned snesla vlna posměchu i kritiky, to že pochytal dalších 42 střel, jako by se nestalo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.