bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Česká brankářská škola vždy patřila mezi elitu, říká Neuvirth

18. února 2016, 14:00

Michal Belšán

Statistika úspěšnost zákroků v NHL – třetí místo Michal Neuvirth (93%), čtvrté místo Petr Mrázek (taktéž 93%). Tento pohled potěší každého českého fanouška nejlepší hokejové soutěže na světě. „S Petrem a i Ondrou Pavelcem se snažíme českou brankářskou školu opět vrátit mezi elitu, kam vždy patřila,“ má jasno ústecký rodák v brance Flyers.

Ten přitom za Philadelphii odchytal méně zápasů, než jeho kolega Steve Mason. Že by v tom ale viděl nějaký problém? „Snažím se odvádět svoji práci a makat na tréninku. Když na mě trenér ukáže, abych šel chytat, tak se vždy snažím co nejlepším výkonem pomoci týmu k vítězství,“ má jasno Neuvirth.

Sedmadvacetiletý gólman naposledy přispěl k vítězství Letců na ledě New Jersey Devils v poměru 6:3. „Byl to hodně důležitý divizní zápas, hrálo se o čtyři body. Museli jsme vyhrát, jinak bychom byli v dost těžké situaci,“ věděl již před utkáním. „Nakonec jsme to zvládli. Ke konci se to otevřelo a nasypali jsme tam dost gólů, což je pro sebevědomí kluků jenom dobře,“ dodal.

Philadelphia Flyers momentálně na postupovou pozici ztrácí čtyři body. V Metropolitní divizi jí patří předposlední místo, horší už je jen Columbus. Podaří se přesto svěřencům kouče Hakstola dojít do play-off?

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.