bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Barbašev sestřelil Hertla. Couture obviňuje NHL

20. května 2019, 11:15

Tomáš Zatloukal

Zase vlétl do důležitého zápasu s neuvěřitelným elánem. Už v desáté sekundě připravil pro Evandera Kanea krásným pasem z otočky vyloženou šanci, tápající kanonýr napálil tyč. V tu chvíli se každopádně zdálo, že Tomáš Hertl rozehrál své další galapředstavení. Plány mu ale křížil v polovině první třetiny svým ramenem důrazný Rus Ivan Barbašev.

Běžela jedenáctá minuta pátého mače mezi St. Louis a San Jose, když Barbašev sestřelil Hertla ve středním pásmu.

Český forvard ve službách Žraloků zrovna poslal puk směrem k dlouhému mantinelu, kde hledal Kanea. Zadíval se tím směrem a z mrtvého úhlu náhle schytal úder ramenem do hlavy. Padl na led, byl otřesený.

Rozhodčí nechal Barbaševův zákrok chladnými. Žádný trest hráči Blues neudělili, stejně se později zachovali po ataku Alexe Pietrangela na Joea Pavelskiho.

Hertl nakonec klíčovou partii nedohrál, do třetí třetiny nezasáhl. Do té doby během 17 střídání domácí borec stihl odbruslit zhruba deset a půl minuty.

Ve statistikách má samé nuly - v kolonkách branek, asistencí, bodů, trestných minut, střel i účasti na ledě. Ty ale nikdy nepoví všechno, Hertl ve druhé periodě vytvořil další velkou příležitost, po které domácí napálili tyčku.

Kouč Peter DeBoer na tiskové konferenci odmítl komentovat Hertlův stav, to samé učinil u dalších zraněných hráčů. Spekuluje se o lehkém otřesu mozku.

Barbaševův nájezd do Hertla se vůbec nelíbil Loganu Coutureovi, jeden z tahounů Sharks se opřel do NHL, že k podobným střetům dala pomyslnou zelenou, když po utkání číslo 3 nesuspendovala Sammyho Blaise.

"Když takhle ve třetím zápase Blues trefili Justina Brauna a nic se nedělo, tak to přece mohou udělat zase, že?" prohodil. Blais tehdy trefil Brauna podobným manévrem, jaký v předchozím průběhu play off vynesl stopku Joe Thorntonovi a Charlie McAvoyovi.

Couture vidí v nepotrestání Blaise precedent, který vedl k ostré hře St. Louis v pátém duelu a tím pádem i zraněním Hertla s Pavelskim. Rozpoutal tak debatu mezi fanoušky obou táborů, která je velmi výživná.

Nic ovšem nezmění na tom, že San Jose musí po porážce 0:5 příště uspět, aby jeho sen o Stanley Cupu žil dál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.