bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: 31 vteřin a dost. Francouz se nepříjemně zranil, poté zářil mladý Werner

13. listopadu 2019, 16:00

Jakub Hromada

Po zranění Philippa Grubauera dostal příležitost v brankovišti v zápase proti Winnipegu Pavel Francouz. Jenže český brankář vydržel v kleci pouze půl minuty a musel z utkání odstoupit. Po srážce s Markem Scheifelem narazil temenem hlavy do brankové konstrukce a zůstal ležet. Adam Werner se tak poprvé v kariéře dostal do branky v NHL, vychytal nulu a zapsal se do rekordních statistik.

Hned v prvním střídání se stal tento osudný moment. Elitní centr Jets, Mark Scheifele, pronikl do útočného pásma a tlačil se za obranu. Proti byl Samuel Girard, který se nenechal předskočit a útočníka Winnipegu natlačil do brankoviště.

Scheifele nekontrolovaně ve velké rychlosti najel do Pavla Francouze, který přepadl na záda a velmi tvrdě narazil hlavou do své levé tyče. Ani jeden z aktérů nemohl srážce zamezit, proto se kanadský útočník ihned omlouval a ochránci v dresu Avalanche zůstali klidní. Scheifele ale nakonec vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění brankáři.

Francouz dlouho bezvládně ležel na ledě, nakonec se za pomoci lékařů odebral do kabiny. „Ještě jsem nemluvil s lékaři,“ postrádal informace o zranění svého gólmana trenér Jared Bednar krátce po zápase. „Jen jsem dostal zprávu z šatny, že se do utkání již nevrátí.“

Spoluhráč a obránce Ryan Graves, který v posledních dnech pěl na konto českého brankáře slávu a chválil jeho klid a sebevědomí, také předstoupil před média. „Viděl jsem ho se procházet v útrobách arény a vypadal, že je v pořádku.“ Francouz musel podstoupit vyšetření hlavy na otřes mozku, jak předepisují pravidla soutěže. Výsledky zatím nejsou známy.

Mezi tři tyče tak nastoupil debutant Adam Werner. Ve dvaadvaceti letech dostal trochu neplánovaně příležitost takřka od samého začátku zápasu. A vedl si famózně. Pochytal všech 40 střel hráčů Winnipegu a svým výkonem se zapsal do výjimečných statistik. Jako devátý brankář v historii zlikvidoval při své premiéře 40 pokusů soupeře a jako teprve třetí gólman při stejném výkonu slavil výhru.

Colorado navíc musí řešit absenci své jedničky, Philipp Grubauer byl zapsán na listinu zraněných hráčů kvůli problémům v dolní části těla. S týmem již v pondělí trénoval a je možné, že stihne čtvrteční duel s Edmontonem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.