bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Viděl jsem v Hossovi dalšího Jágra, řekl Toews. Bowman bude vyčkávat

23. července 2017, 12:00

Michal Sobotka

V 38 letech už mu mnoho sezon v NHL nezbývalo. Přesto jeho spoluhráče zdrtilo, že v dalším ročníku hrát nebude. Řeč je o Mariánu Hossovi, jehož působení v elitní lize dočasně zbrzdila kožní nemoc, kterou pravděpodobně vyvolala hokejová výzbroj.

Hossa bude Chicagu chybět nejen na ledě, ale také v kabině. „Pořád měl hodně co nabídnout. Představoval jsem si ho jako dalšího Jágra. Mohl hrát dalších šest nebo sedm let,“ vysoukal ze sebe kapitán Blackhawks Jonathan Toews. Chicago oznámilo 21. června, že Marián Hossa v další sezoně hrát nebude. Kožní problémy se prý dostavily jako vedlejší účinky medikamentů.

Zda se slovenský útočník do NHL ještě vrátí v příštích letech, je zatím nejisté. Osmatřicetiletý rodák ze Staré Lubovny odehrál v minulé sezoně 73 zápasů a připsal si v nich 45 bodů. Dočkal se svého pětistého gólu v NHL a během osmi sezon v Chicagu stihl s týmem oslavit tři Stanleyovy poháry. „Za ty roky se stal mým velmi dobrým přítelem,“ prozradil Patrick Sharp.

„Chicago ho bude postrádat na ledě, ale někteří kluci, jako já, hlavně v kabině,“ dodala staronová posila Blackhawks. Hossovi zbývají z jeho současného kontraktu ještě čtyři roky. „Zatím není vhodný čas, abych tipoval, jestli se ještě vrátí,“ nechal se slyšet generální manažer klubu Stan Bowman. Ročně vyplatí klub čtyřnásobnému účastníkovi olympijských her 5,25 miliónů.

Blackhawks ale Hossu samozřejmě mohou, a také dají, na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Přesto s tím počkají až do října. „Uvidíme podle toho, jak se nám bude dařit a jaké budou výsledky. Nemáme zatím žádný plán, spíš budeme vyčkávat, co se do té doby stane,“ uvedl Bowman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.