bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Věrnost se vyplácí. Vancouver si připlatil, Edlera však udržel

20. června 2019, 20:07

Jan Vojkůvka

Nechybělo mnoho a z Alexandera Edlera mohlo být jedno z nejžhavějších zboží na letošním trhu s volnými hráči. Zkušený obránce se však dočkal od svých Canucks, za které hraje od roku 2006, nové dvouleté smlouvy, která se nedala odmítnout.

Třiatřicetiletý Edler se upsal Vancouveru na dalších dvě sezony, během nichž si vydělá 12 milionů dolarů. Ročně si tak polepší, oproti končícímu kontraktu, o rovný milion. V uplynulých šesti letech zatížil platový rozpočet týmu pěti miliony za sezonu.

Ačkoliv v uplynulé sezoně vynechal hned 26 zápasů, tak když už byl na ledě, patřil k nejvytíženějším obráncům celé NHL. Průměrně odehrál 24 minut a 34 vteřin, což ho zařadilo na desáté místo mezi beky. V 56 zápasech navíc zaznamenal velmi slušné statistiky, když dal hned 10 branek a celkově nasbíral 34 bodů, což je jeho čtvrtá nejlepší bilance v kariéře.

Hodně platný byl zejména v přesilovkách, ve kterých nasázel 4 branky a nasbíral celkem 17 přesilovkových bodů.

„Alex je pro náš tým důležitý. Je základním kamenem naší obrany po celou svou kariéru,“ připomněl generální manažer Vancouveru Jim Benning Edlerovu věrnost organizaci, jež ho draftovala už v roce 2004. „Je to vůdce s obrovskými zkušenostmi, hraje spoustu minut v důležitých fázích zápasů a přispívá do všech oblastí naší hry.“ 

„Jsme velmi potešeni, že Alex se svou rodinou bude pokračovat ve své kariéře jako člen Canucks,“ dodal Benning. 

Edler během kariéry za Vancouver odehrál 814 zápasů, ve kterých nastřílel 94 branek a nasbíral celkem 368 bodů. Právě počet gólů a bodů ho řadí v historických tabulkách Vancouveru na první místo mezi obránci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.