bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velkou rybu chytilo Calgary. Na pět let podepsalo Jamese Neala!

2. července 2018, 17:26

Jan Šlapáček

Sázka na jistotu. Calgary se rozhodlo posílit útočnou fázi a získalo do svých řad zvučnou posilu. Dres Flames bude v příštích letech oblékat James Neal, který se v kanadském městě upsal na pět let!

Calgary nedokázalo v minulém ročníku naplnit očekávání. Flames se nedostali do vyřazovacích bojů, jejich hra v závěru sezóny nedělala nikomu radost a bylo jasné, že tým bude muset v létě učinit pár změn. A tak se také stalo.

Vše začalo změnou na lavičce. Flames povede od nadcházející sezóny zkušený kouč Bill Peters, který se do Calgary přesunul z Caroliny. A právě Carolina se stala pro Calgary partnerem při velké výměně, která přišla ještě před otevřením trhu s volnými hráči.

Do Calgary se přesunul mladý bek Noah Hanifin a útočník Elias Lindholm, zatímco opačným směrem se vydali Dougie Hamilton a Micheal Ferland.

V první červencový den se Flames dokázali dohodnout na smlouvě s Derekem Ryanem, který by se měl stát platným centrem při plnění obranných povinností. To ale nebyl jediný podpis Calgary. Dále se kanadskému týmu upsali Austin Czarnik, Alan Quine, Dalton Prout či Tyler Graovac, což nejsou jména, ze kterých by měli soupeři přehnaný respekt.

Generální manažer Brad Treliving ale po prvotních podpisech nelenil a dokázal získat velkou rybu. Do Calgary se bude po jedné sezóně ve Vegas stěhovat útočník James Neal, který v posledních deseti letech pokaždé dokázal překonat dvacetigólovou metu a v posledních dvou sezónách si zahrál ve finále Stanley Cupu.

Zkušený útočník podepsal s Flames smlouvu na pět let a celkově si přijde na solidních 28,75 milionů dolarů. Délka smlouvy se může zdát riskantním krokem od Trelivinga, nicméně Calgary hokejistu jeho formátu nutně potřebovalo. A kdo ví, třeba pomůže Calgary do finále Stanley Cupu a v něm prolomí své prokletí.

Flames budou pro Neala po Dallasu, Pittsburghu, Nashvillu a Vegas pátým týmem, ve kterém bude působit. V žádném předchozím působišti nezklamal a fanoušci Calgary mohou věřit, že se na svůj tým budou moci pravidelně dívat i během vyřazovacích bojů. Nadcházející sezóny přinesou odpověď.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.