bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká výzva pro Jeřábka. Reprezentační obránce prý posílí Montreal

27. dubna 2017, 8:29

Václav Jáchim

Dlouho měl v hlavě pořádný zmatek. Zůstat v Kontinentální lize, nebo zkusit zabojovat o NHL? Jakub Jeřábek zvažoval pro a proti. Na jedné straně měl zajímavou nabídku na prodloužení spolupráce s Podolskem, kde odmakal luxusní sezonu, zároveň ale také věděl o zájmu několika zámořských týmů. Plzeňský odchovanec nejspíš zvolil druhou variantu, jasno by mělo být i o konkrétním klubu. Jak uvádí zdroj ruské stanice R-Sport, Jeřábek údajně míří do Montrealu!

Podle zmíněných stránek by měl Jeřábek podepsat s Canadiens smlouvu, příští sezonu prý začne za Atlantikem. Bližší informace zatím nejsou známé. Plzeňský odchovanec je pro NHL každopádně volným hráčem, kluby mohou Evropany v podobném postavení podepisovat do 15. června. Směr NHL se brzy vydá Radim Šimek, jenž se podle svých slov dohodl na spolupráci s konkrétním klubem, ale veřejně a konkrétně o tom zatím hovořit nemůže.

Jeřábek je na tom podobně, zvěsti ruských médií zatím nebyly potvrzeny. "Kuba zvažuje různé možnosti, není tajemstvím, že jednou z variant je i NHL. Ale do konce dubna má smlouvu v Podolsku," řekl hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Termín vyprší v pondělí, pak by se snad mohly ledy pohnout. Ovšem když před třemi lety mířil do Montrealu jiný český reprezentant Jiří Sekáč, zástupci Canadiens potvrdili jeho příchod až počátkem července. Po otevření trhu s volnými hráči. Na druhou stranu, zejména ruské kluby a tamní agenti zveřejňují odchody tamních hokejistů do NHL s předstihem. Dyblenko se upsal New Jersey, Běreglazov zase New York Rangers. Útočníka Vorobjova získala Philadelphia. Čekat se dají další podobné novinky. Například s ohledem na Montreal se spekuluje také o Vadimovi Šipačjovovi z Petrohradu, který by ale mohl údajně zajímat i Las Vegas....

Ale zpátky k Jeřábkovi. Pokud se jeho námluvy s Canadiens naplní, zamíří do jednoho z nejslavnějších klubů hokejové historie další našinec. Hrající legendou je v týmu Tomáš Plekanec, vedle Sekáče za Habs váleli v minulosti třeba Jaroslav Špaček, Robert Lang, Martin Ručinský, Jan Bulis, Petr Svoboda a další. Jeřábka odchod do zámoří delší dobu hodně lákal. A to i za cenu, že by musel prokazovat umění zpočátku na farmě. Ale počkejme, jestli jsou zprávy z Ruska správné. Jasno by mohlo být už po víkendu.

V ruském Podolsku, kde český zadák dosud působil, vědí, že Jeřábka pravděpodobně neudrží. Klub na svých stránkách oznámil, že navzdory navýšené nabídce nedošlo k dohodě o podepsání nové smlouvy. "Jeřábek dal přednost snaze bojovat o NHL," uvedl nedávno web Viťazu. Z kádru účastníka KHL mizí také finský útočník Miro Aaltonen, jiný účastník turnaje Carlson Hockey Games si už před měsícem plácl s Torontem. Navíc kotvy může zvednout i Mario Kempe, také o švédského bruslaře a dosud zaměstnance Podolsku prý stojí zámořské kluby.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.