bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velikán pokračuje! Zdeno Chára prodloužil s Bostonem o jeden rok

23. března 2019, 20:04

Matěj Hodoval

Jednu z nejvýraznějších osobností National Hockey League budeme na zámořských kluzištích vídat minimálně ještě v příští sezoně. Slovenský veterán Zdeno Chára prodloužil smlouvu s Bostonem.

Chára je po Mattu Cullenovi druhým nejstarším hráčem v aktuálním ročníku, zároveň je dvaačtyřicetiletý zadák nejdéle sloužícím kapitánem v současné době, když na své hrudi nosí “C“ již od sezony 2006/2007. Ještě jedno prvenství Chára drží – je nejvyšším hokejistou, který kdy v NHL hrál.

Rodák z Trenčína odehrál doposud v nejlepší hokejové lize světa 21 sezon, během kterých získal Stanley Cup, Norris Trophy nebo Mark Messier Leadership Award. Chára se také účastnil pěti All-Star Games.

V tomto ročníku stihl bostonský bek sehrát pětapadesát zápasů a nasbíral jedenáct kanadských bodů (4+7). V tabulce pravdy je na šestnácti kladných bodech.

Momentálně bere Zdeno Chára pět milionů dolarů ročně, tato smlouva mu končí po aktuální sezoně. Od příštího roku bude pobírat velikán s třiatřicítkou na zádech dva miliony s výkonnostním bonusem 1,75 milionu. Je možné, že se jedná o poslední kontrakt v nejvyšší zámořské soutěži.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.