bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas Golden Knights si vybrali. Před Mrázkem dostal přednost Nosek

22. června 2017, 6:00

Jan Šlapáček

Letošní vyhlašování individuálních cen v Las Vegas bylo vyjímečné tím, že si nově vzniklý místní klub vybíral při rozšiřovacím draftu hráče, kteří by měli tvořit základní osu týmu a nebo posloužit k dalšímu obchodování. Koho si Golden Knights vybrali?

Prvotní sestava Vegas Golden Knights byla po dlouhých spekulacích konečně odtajněna. Generální manažer George McPhee se při skládání týmu a vyjednávání s protějšky hodně zapotil, ale nakonec dokázal vybrat hráče, kteří na papíře tvoří slibně vypadající tým.

Úplně první volba Vegas při rozšiřovacím draftu padla na brankáře Calvina Pickarda z Colorada. K němu posléze přibyl J. F. Berube z Islanders a hvězdý Marc-André Fleury, jenž bude klubovou jedničkou a na pódiu se okamžitě dočkal vřelého uvítání ze strany místních fanoušků.

Mezi nejzvučnějí jména v obraně patří Marc Methot, Alexej Jemelin či Jason Garrison, kteří jsou vhodně doplněni talentovanými a slušnými zadáky. Obrana Vegas momentálně obsahuje hned patnáct jmen a je jasné, že bude McPhee nadále obchodovat.

V útočných řadách svým věhlasem dominuje James Neal, kterého získali Golden Knights výběrem z Nashvillu. V útoku se celkově nachází dvaadvacet jmen, mezi kterými nechybí například Erik Haula, David Perron, Oscar Lidnberg, či talentovaný Nikita Gusev, kterého Vegas získalo výměnou z Tampy Bay. Zapomínat nesmíme ani na podepsaného Vadima Šipačova.

Při rozšiřovacím draftu se dostalo i na jedno české jméno. Z Detroitu si Golden Knights sice nevybrali v posledních dnech hodně zmiňovaného Petra Mrázka, ale zrak McPheeho a jeho kolegů se ucílil na Tomáše Noska, který zažil hodně vydařenou sezónu v AHL.

Kromě hráčů získal klub z Las Vegas i deset voleb do příštích draftů, ve kterých bude mít velkou šanci, vybrat si toho správného hráče.

Práce McPheeho a jeho kolegů ale dneškem rozhodně nekončí. Soupiska týmu momentálně čítá čtyřicet jmen a bude potřeba různými obchody dostat tým do konečné podoby. Příští dny budou ze strany Golden Knights hodně zajímavé a vyplatí se jejich počínání na přestupovém trhu sledovat.

Soupiska Vegas Golden Knights:

Brankáři: Calvin Pickard, J. F. Berube, Marc-André Fleury.

Obránci: Luca Sbisa, Jon Merrill, Brayden McNabb, Jason Garrison, Deryk Engelland, Jake Bischoff (výměna), Marc Methot, David Schlemko, Alexej Jemelin, Colin Miller, Griffin Reinhart, Clayton Stoner, Shea Theodore (výměna), Trevor van Riemsdyk, Nate Schmidt.

Útočníci: Teemu Pulkkinen, William Carrier, Tomáš Nosek, Nikita Gusev (výměna), Cody Eakin, Jonathan Marchessault, Reilly Smith (výměna), Connor Brickley, Chris Thorburn, Pierre-Edouard Bellemare, James Neal, Michail Grabovskij (výměna), Brendan Leipsic, Erik Haula, David Perron, Oscar Lindberg, William Karlsson, David Clarkson (výměna), Alex Tuch (výměna) - Reid Duke, Vadim Šipačov, Tomáš Hyka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.