bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve Winnipegu nemají škarohlídové šanci

29. srpna 2014, 20:21

Jan Šlapáček

Ve své premiérové sezóně v NHL obsadili Jets 22. místo. O rok později se zvedli na 18. příčku, ale stále mimo dosah play off. Loni byli znovu dvaadvacátí, současně to ale také znamenalo poslední v Centrální divizi. O moc lépe by se jim podle předsezónních odhadů v náročné skupině nemělo vést ani letos. Hráči Winnipegu ale takovéhle prognózy házejí za hlavu.

„Všechno je to jen letní klábosení, které má každý rád, když se o prázdninách nic neděje,“ říká kapitán mužstva Andrew Ladd (na snímku). „Všichni přece víme, že předpovědi neznamenají nic, dokud se nezačne hrát. Náš tým je může vzít jako motivaci.“

Předchozí ročník dal ale pochybovačům do rukou silné trumfy už na začátku. Tryskáči se z úvodních deseti utkání osmkrát představili před vlastními fanoušky, ale neuspěli ani v polovině případů.

„Předešlá sezóna byla těžká, ale už je minulostí a nemá cenu se jí zabývat. Začínáme s čistým štítem a těšíme se na další příležitost,“ vstoupí nejproduktivnější hráč zmiňovaného období Blake Wheeler do rozhovoru pro Winnipeg Free Press. „Skvělé na tom je, že všichni zahajují na stejné startovní čáře. Pro nás je to dobrá příležitost začít lépe než v minulosti. V tuhle chvíli je nejdůležitější, jak se na sezónu připravíme, to ostatní se od toho bude vyvíjet. Jsme motivovaní, abychom dobře odstartovali.“

Přípravný kemp Jets poprvé povede Paul Maurice. Jeho výhodou bude, že není v klubu úplným nováčkem, ale své svěřence poznává už od půlky ledna, kdy na lavičce vystřídal Claudea Noela.

„Trenér nám slíbil náročnější kemp, ale já jsem na to připravený,“ prozradil Ladd ve středu během charitativního golfového turnaje. „Když jsem jako osmnáctiletý začínal v Carolině, byli na špici, pokud jde o fyzickou část přípravy. Přivykl jsem tomu a mám to v sobě. S narůstajícím věkem jde ale spíš o to, zůstat zdravý, než o zvedání činek. Každý sportovec si musí najít vlastní cestu, jak zůstat zdravý a zároveň ve formě.“

V přípravném kempu ovšem nepůjde pouze o dohánění tréninkových restů z léta. „Součástí tvrdého soustředění je také dát se dohromady jako parta a dostat se na ledě do herní formy. Můžete o prázdninách makat v posilovně, ale když přijdete do kempu a potom začnou zápasy, je to úplně jiná úroveň. Trenér Maurice se nás na tuhle úroveň bude snažit dostat v kempu co nejdříve,“ uzavírá Andrew Ladd.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.