bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stínu Giordana. Hudler útočí na bodové maximum

6. března 2015, 17:00

Jan Prošek

Zájem médií na sebe v Calgary strhli jiní. Jiří Hudler tak dostal prostor, aby se soustředil na své výkony. Pro Flames to nese ovoce. Český útočník je při zranění Giordana lídrem kanadského bodování svého celku, který buší na vrata play-off.

To, že v hokeji se o většinu kanadských dělí útočníci, je věc naprosto jasná. V týmu Calgary Flames tomu bylo malinko jinak. Geniální obránce s velmi vyvinutým citem pro útočnou hru, Mark Giordano, značnou část sezóny kraloval kanadskému bodování klubu. Jiří Hudler byl stranou zájmu médií. Novináři se „točili“ okolo ofenzivně laděného beka, a tak na sobě mohl Hudler pracovat, zlepšovat se a postupně po Giordanovi převzít pomyslnou korunku krále kanadského bodování.

Bob Hartley, hlavní kouč Calgary, moc dobře ví, že Jiří Hudler je pro tým v současné době nepostradatelný. „Myslím, že Jirkovi pomohlo, když část sezóny vedl naší produktivitu obránce. Mohl se tak trochu v ústraní zaměřit sám na sebe. Je pravděpodobné, že si připíše v této sezóně nejvíce bodů v kariéře NHL. Pro nás je momentálně jeden z klíčových hráčů. Zvlášť, když ze sestavy vypadl Giordano,“ poznamenal na adresu rodáka z Olomouce.

Jiří Hudler v National Hockey League hrál za dva týmy. Draftoval ho Detroit Red Wings, za který odehrál sedm sezón. Právě v dresu Rudých křídel vybojoval hned dvakrát Stanley Cup. Jako volný hráč se v létě 2012 dohodl na smlouvě s organizací Calgary Flames. Mohl si vybírat, na stole měl hned několik nabídek, ale rozhodl se pro Plameny. „Hokej je v Kanadě doma, o tento sport je tu velký zájem. Calgary má bohatou historii, je mi ctí být součástí klubu,“ říkal tehdy.  Úvodní dvě sezóny se Hudler hledal, prostoru na ledě dostával přijatelné množství, ale po stránce kanadského bodování to nebylo ono. V sezóně 2012-13 odehrál 42 zápasů s 27 body; o rok později 75 utkání a 54 bodů.

Třetí ročník, tedy ten aktuální, měl být klíčový v jeho kariéře. V prvních třech zápasech sezóny si připsal dva góly a stejný počet asistencí, jakoby právě vstup do NHL 2014-15 předznamenal, že se mu bude dařit. „Vždy je příjemné, když vstřelím branku, ale nechci střílet za každou cenu. Pokud uvidím, že je spoluhráč v lepší pozici, bude se snažit mu puk přihrát co nejpřesněji, aby mohl střílet, pokud možno hned z první. Chci hrát týmově, na osobní statistiky příliš nekoukám,“ řekl z kraje sezóny Jiří Hudler pro webové stránky zaměstnavatele.

Podle statistik letošní sezóny do posledního slova naplnil to, co řekl. Na svém kontě má 61 odehraných zápasů, ve kterých zaznamenal 52 kanadských bodů za dvacet jedna branek a třicet jedna asistencí. Trenér mu dává důvěru i během přesilových her, zabydlel se v prvním útoku (Mason Raymond, Sean Monahan, Jiří Hudler). Za velkou důvěru se odvděčil celkem pěti góly v přesilových hrách. Velmi zajímavý údaj se v jeho hráčské kartě nachází v kolonce úspěšnost střelby - 17,5 % jej řadí v tomto ohledu na 24. pozici v celé soutěži.

Jiří Hudler je opravdový profesionál, ostatně v NHL to ani jinak nejde. Nicméně v aktuální sezóně, kdy se mu daří, ukazuje i druhou tvář. Je pro každou legraci, což zachytily i kamery. Při rozhovoru Johna Gaudreaua mu přinesl oblíbený pokrm.

Jednatřicetiletý útočník si získal srdce fanoušků Calgary. Tento tým obdivoval pro bohatou historii. Jiří Hudler a jeho spoluhráči píší další kapitoly Flames, na které budou všichni jistě rádi vzpomínat. Není vyloučené, že právě letos překoná Hudler svůj osobní rekord v zisku kanadských bodů v NHL během jedné sezóny (nyní má 52, maximum je 57). Za poctivou práci a zodpovědný výkon si to zaslouží.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.