bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stínu druhých. Bergeron tiše směřuje k velkému milníku

5. února 2019, 10:00

Matěj Hodoval

Médii opomíjený, často označovaný za jednoho z nejpodceňovanějších a nejpřehlíženějších hráčů. Nicméně ať už se v hokejovém světě zeptáte kohokoliv, jméno Patrice Bergerona sklidí samou chválu a respekt.

Bergeron je dlouhá léta velkou oporou Medvědů, avšak zůstává ve stínu dalších hráčů. V týmu je zkrátka několik atraktivnějších jmen, která přeci dávají více gólů, což je pro spoustu diváků to hlavní. Letos to je kupříkladu český klenot David Pastrňák. 

Třiatřicetiletý Bergeron je v nejlepší hokejové lize světa spojován pouze s jedinou organizací, v Bostonu si kroutí již patnáctou sezonu. Během těchto let dosáhl spousty obdivuhodných ocenění a čísel. Získal prsten pro vítěze Stanleyova poháru, stal se dokonce čtyřnásobným vítězem Selke Trophy a ve své sbírce má i King Clancy Memorial Trophy. A nyní čeká na kanadského forvarda další významný moment v jeho kariéře.

Boston hostí v noci z úterý na středu na domácím ledě Islanders a pro celou organizaci to bude velký okamžik. Patrice Bergeron totiž nastoupí k jubilejnímu tisícímu utkání v NHL a jak už bylo zmíněno výše, všechna odehrál v dresu jednoho mužstva. 

Kanadská stálice se tak zařadí do společnosti klubových legend. Významného milníku v bostonském dresu před nim dosáhla čtveřice hokejistů – Wayne Cashman, Johny Bucyk, Ray Bourque a Don Sweeney. Je téměř jisté, že Bergeron se k těmto pánům připojí v nesmazatelné historii klubu, pod stropem TD Garden a dost možná některé z nich i v síni slávy.

„Tiše se tomu tak stane,“ prohlásil Wayne Cashman. „Tiše. Všichni, kteří znají hru ledního hokeje to budou tvrdit.

Rodák z L'Ancienne-Lorette, města v Québecu, nastřádal za 999 zápasů 305 branek a 473 asistencí, čili skvělých 778 kanadských bodů. Nejen díky produktivitě, Medvědi si útočníka se sedmatřicítkou na zádech cení také vzhledem k jeho defenzivním schopnostem a spolehlivosti v kruhu pro vhazování. 

Velký obdiv sklízí zkušený centr i u klubových ikon. „Mělo by to být speciální pro Bergyho i pro celou organizaci, na níž měl od prvního dne vliv. Je to zatraceně působivé, jednou bude jeho dres viset pod stropem a on bude v síni slávy, na ledě i mimo něj,” řekl Don Sweeney.

Uvidíme, kolik duelů ještě v zámořské soutěži Bergeron sehraje. Bylo by velkým překvapením, pokud by to nebylo v uniformě Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.