bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vás odněkud znám, diví se lidé v Torontu. Tomáš Kaberle rozváží jídlo

28. března 2020, 15:00

David Jahoda

Toronto je jedno z nejhokejovějších měst světa. Není proto divu, že když místní obyvatelé otevřou rozvážkové službě s jídlem dveře a vidí Tomáše Kaberleho, hned je přinejmenším trkne, že tenhle obličej nevidí poprvé.

Dlouholetý zadák torontských Maple Leafs totiž pomáhá své manželce Julii, která společně se svou sestrou v Torontu provozuje restauraci a kvůli opatřením spojeným se šířící se nákazou koronaviru hledá alternativy, jak udržet podnik v provozu.

Rozvoz jídla je teď prakticky jediná možnost. Na takovou službu restaurace pojmenovaná Quanto Basta nebyla dřív zvyklá, proto potřebovala pro rozvážení víc pracovní síly.

A svým dílem přispěl i její manžel Tomáš Kaberle. „Začalo toho být opravdu hodně, tak jsem ho poprosila, jestli by nám mohl pomoct. A on řekl: Jasně, cokoliv, co pomůže,“ říká Kaberleho manželka v rozhovoru pro kanadskou stanici CBC.

A lidé Kaberleho samozřejmě poznávají. „Někteří řeknou: Odněkud vás znám! Jiní zase: Jak se máte? Je super, že rozvážíte jídlo,“ zmiňuje se Kaberle ve stejném rozhovoru.

„Je to zábava. Pokud lidi můžu v tomhle čase rozesmát, udělám cokoliv,“ uvádí a dodává: „Restaurace funguje v takovém rodinném stylu, proto se snažím i zákazníky vnímat jako rodinu.“

Kladenský rodák odehrál za Toronto 12 sezon. A i když se trochu paradoxně dočkal Stanley Cupu v dresu jednoho z úhlavních rivalů z Bostonu (v roce 2011), lidé ho neustále mají v oblibě.

„Někteří chtějí fotku, video, nebo podpis, to ale teď nejde, protože od sebe musíme mít odstup,“ vysvětluje 42letý bývalý hokejista, který ukončil kariéru po sezoně 2015/16, kterou odehrál za Kometu Brno.

„Těší mě, že ale i tak můžu zákazníky rozveselit. Jsem za to šťastný. Někteří si mě dokonce žádají opakovaně, což je sranda,“ usmívá se Kaberle, mistr světa z roku 2005.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.