bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vancouver čeká zápas o čest, Toronto míří na led tradičního rivala z Detroitu

15. prosince 2017, 21:00

Pavel Golasowski

Vancouver Canucks potřebuje v noci zabrat, pátou porážku v řadě si parta okolo bratří Sedinů do statistik zapsat rozhodně nechce. Absence mladého centra Bo Horvata se ukazuje jako smrtící. V atraktivním duelu se střetne Toronto s Detroitem a jeden z dvojice týmu ukončí dvouzápasové, respketive třízápasové trápení.

1:00 Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes

V jednu hodinu ráno našeho času se proti sobě postaví dva týmy, které okupují poslední příčky Atlantické, respektive Metropolitní divize. Bude to tedy zápas outsiderů. Jak Buffalu, tak Carolině se v prosinci podařilo vyhrát pouhé dva zápasy ze sedmi odehraných, přesto jsou na tom lépe Hurricanes se třiceti body, zatímco Šavle dokázaly nasbírat pouhých dva a dvacet bodů.

1:00 New Jersey Devils – Dallas Stars

Stars jsou momentálně na čtyřzápasovém venkovním výletě a zatím si vedou na jedničku. Dokázali porazit jak New York Rangers, tak New York Islanders a do sbírky si budou chtít připsat skalp i třetího a posledního mužstva z New Yorku. To Devils svůj poslední zápas prohráli, když se konečně po osmnácti zápasech trefil Tomáš Plekanec a ukončil tak svůj střelecký půst.

1:00 New York Rangers – Los Angeles Kings

Oba celky se v tomto ročníku NHL střetnou vůbec poprvé. V mnohém lepší pozici jsou hosté z Los Angeles, kteří se v Pacifické divizi přetahují o první místo s nováčkem soutěže Vegas Golden Knights. Kings letos hrají výborně a daří se i jednotlivcům.

Anže Kopitar je s 38 body na pátém místě kanadského bodování a Jonathan Quick v bráně si drží průměr 2,29 gólu na zápas se procentuální úspěšnosti 92,56. Nicméně, v posledním zápase dostali „výprask“ od New Jersey Devils (5:1) a tento výkon se budou snažit napodobit i jejich sousedé z Manhattanu, kteří body potřebují jako sůl. 

1:30 Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs

Souboj dvou týmu z Atlantické divize bude o tom, kdo prolomí šnůru proher. Toronto, které podlehlo 2:0 Minnesotě, bude usilovat, aby neprohráli i potřetí v řadě, zatímco Detroit je na tom ještě o prohru hůře. Poslední vzájemné utkání, které odehráli v půlce října, vyšlo lépe Torontu, tedy o další motivační prvek navíc pro Detroit, který potřebuje body daleko více než Leafs, kteří jsou aktuálně na druhém místě v divizi.

Otazník zatím visí nad startem Austona Matthewse, jenž ve své kariéře nastoupil proti Red Wings pět krát s bilancí osmi bodů. Opomenout bychom neměli ani pátého nejproduktivnějšího hráče hostí, mladého obránce Morgana Riellyho. Teprve třiadvacetiletý bek hraje skvěle a roste z něj defenzívní superstar.

4:00 Vancouver Canucks – San Jose Sharks

Kosatky jsou příjemným překvapením této sezóny, poté co jim valná většina expertů předpovídala chvost Pacifické divize, se stále drží na dohled play-off. Jenže 6. prosince se jim zranil klíčový centr Bo Horvat a od té doby nedokázali Canucks bodovat, prohrály čtyřikrát v řadě. Zato Sharks patří již tradičně k adeptům na celkové prvenství a v posledních zápasech si drží slušnou formu.

Poslední vzájemné klání obou mužstev dopadlo ve prospěch týmu z Kalifornie (5:0). Vancouver by potřeboval v tomto zápase nutně vyhrát, nejen aby přerušil nelichotivou série, ale také aby si udržel šanci na play-off.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.