bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V základní části Bobrovskij zklamal, teď má Floridu spasit. Sázíme na něj, hlásí GM

3. července 2020, 14:15

Martin Schwarz

Před rokem podepsal sedmiletou smlouvu za snových deset milionů dolarů, na Floridu přicházel v pozici spasitele. Statistiky z nedokončené základní části 2019/2020 však napovídají, že premiérová sezona v dresu Panthers se brankáři Sergeji Bobrovskému příliš nepovedla. V blížícím se předkole play-off nicméně dostane šanci k nápravě.

Úspěšnost zákroků 90 % a průměr 3.23 obdržených branek na zápas. Tohle nejsou čísla, která by měl vykazovat druhý nejlépe placený gólman NHL. Ne všechnu vinu lze svalovat pouze na Bobrovského (obrana Floridy byla hodně děravá), ale ruskému lapači puků úvodní ročník v Sunrise rozhodně nevyšel podle představ.

Po statistické stránce prožil rodák z Novokuzněcku jedno z nejhorších období kariéry, podobně špatná čísla měl naposledy v letech 2011/2012 v dresu Philadelphia Flyers. Od té doby až do letoška patřil mezi absolutní brankářskou špičku soutěže. Však taky dvakrát vyhrál Vezinovu trofej.

Pokud chtějí Panthers v předkole a případně během dalšího pokračování play-off pomýšlet na pěkný výsledek, budou potřebovat, aby Bobrovskij začal předvádět výkony, které jsme od něj léta vídali.

„Má šanci pro nás vyhrát důležité zápasy a dokázat, že nadále patří mezi nejlepší brankáře NHL,“ prohlásil pro oficiální web NHL kouč Floridy Joel Quenneville a dal tak jasně najevo, že zkušenému maskovanému muži věří.

Ostatně Cats ani nic jiného nezbývá, když uvážíme, jaký kontrakt a na jak dlouho Bobrovskému minulé léto předložili.

„Sergej jistě udělá vše pro to, aby sám sobě pomohl, a ještě v této sezoně se zlepšil. Teď po dlouhé přestávce má příležitost nepovedené zápasy ze základní části hodit za hlavu a dodat sebevědomí týmu před sebou,“ pokračoval Quenneville.

Islanders letos neporazili

V loňském play-off, ještě v dresu Columbusu, Bobrovskij během prvního kola zazářil, když měl výrazný podíl na senzačním vyřazení favorizované Tampy Bay.

Ale jinak jsou jeho šance pro vyřazovací boje spíš věštěním z křišťálové koule, protože v nich doposud za celou kariéru odchytal jen 34 duelů. Jak si v vedl? 3.14 inkasovaných gólů na utkání a úspěšnost 90.2 %. Žádná sláva.

„Bude se chtít ukázat, takže očekávám, že předvede to nejlepší, co umí. Pokud se tak stane, máme šanci dojít v play-off daleko. Na Sergeje sázíme, spoléháme na něj a čekáme od něj velké věci,“ nezastíral generální manažer organizace Dale Tallon.

Před vynucenou koronavirovou přestávkou jednatřicetiletý brankář řešil ještě zranění v dolní polovině těla, teď je však na restart sezony plně připraven.

Zatím není známo, kdy se Brobrovskij a jeho Panteři proti Islanders představí. Všechny vzájemné zápasy v základní části ovšem ovládli Newyorčané, takže Florida musí najít způsob, jak na neoblíbeného soupeře vyzrát a postoupit z předkola.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.