bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V úplně jiné pozici. Kubalík si může říct o slušné peníze, Chicago ale neřeší jen jeho

25. září 2020, 12:00

Jiří Lacina

Vítěze Stanley Cupu poznáme co nevidět. Pak to bude fofr. V rychlém sledu bude nutné stihnout draft a otevřít trh s volnými hráči. Mezi těmi chráněnými bude v Chicagu také Dominik Kubalík, jehož pozice se výrazně změnila.

Loni byl rád za šanci a nabídnutý plat (925 tisíc + 850 tisíc možné bonusy) asi moc neřešil. Letos je v úplně jiném postavení. Také proto se kolem Kubalíka hodně spekuluje. Třicetigólový střelec si zaslouží dostat přidáno, Chicago ale musí spolu s ním vyřešit také Dylana Stromea a obsazení brankoviště, kde skončila smlouva Coreymu Crawfordovi i Malcomu Subbanovi.

„Jednání mezi Kubalíkovými zástupci a Blackhawks bude obtížné. Bylo mu pětadvacet let a jeho průlomový a současně jediný ročník v NHL zadělal na hodně neobvyklou kauzu,“ napsal už před pár týdny list Daily Herald.

Vedle již jmenovaných čekají na novou smlouvu také útočník Drake Caggiula a obránce Slater Koekkoek. Na to všechno má generální manažer Stan Bowman kolem sedmi miliónů dolarů. Crawfordovi prý nabídl před pár dny 3,5 miliónu na další rok, tomu se ale částka nezamlouvá. Dvě třetiny fanoušků v anketě odmítlo, že by měl klub zaplatit zkušenému brankáři víc.

Dominik Kubalík byl letos za své výkony (30+16) nominován na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Vítěz produktivity švýcarské ligy už věkem rozhodně není žádný zelenáč, kritéria ovšem splňoval. Dvojice mladších nakonec dostala přednost. Cale Makar z Colorada získal 1538 bodů, Quinn Hughes z Vancouveru 1337, Kubalík zůstal s 554 body s odstupem třetí.

Po skončení sezóny se novou smlouvou příliš nezabýval. Na rozdíl od Ovečkina nebo Bäckströma svěří svůj osud do rukou profesionálů. „Jsem rád, že jsem doma. Bude to hlavně konverzace s mým agentem. Po takovém roce věřím, že jsem na dobré cestě a rád bych zůstal v Chicagu.“ pronesl ve druhé polovině srpna.

Cena plzeňského rodáka je odhadována na 4 milióny dolarů za rok. Strome kolem 3 mil. Jejich osud závisí také na postoji Coreyho Crawforda. Zkušený pětatřicetiletý brankář věří, že má stále na to být v NHL jedničkou. Chce chytat co nejvíc. V nejslavnější lize své jméno zatím s jiným klubem nespojil.

Draftem prošel v roce 2003. Za Chicago odchytal 497 zápasů, vyhrál dva Stanley Cupy (2013 a 15). Ze zámoří nicméně prosakuje názor, že má nejlepší léta za sebou a pokud nekývne na předloženou nabídku a zkomplikuje tak jednání s dalšími hráči, měli by Jestřábi pokračovat bez Crawforda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.