bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Torontu mají jasno: Phil Kessel hot dogy nemiluje

11. března 2018, 19:00

Jiří Lacina

Draftoval ho Boston, odkud po třech sezónách zamířil do Toronta. To se stalo jeho domovem na šest let. Není divu, že ho tu lidé pořád pozorně sledují, a když se objeví - jako teď v sobotu - s Pittsburghem v kanadské metropoli, novináři mají o čem psát. Tentokrát přišel na přetřes mýtus o tom, zda Phil Kessel je či není vášnivým milovníkem hot dogů.

Párek v rohlíku jistě není ideálním výživovým doplňkem vrcholového sportovce. Přesto si nemá smysl cokoli namlouvat, řada hokejistů nepochybně fast foodovou kuchyni v jídelníčku má (v širším kontextu se těmto škodlivým potravinám v Americe říká také „junk food“).

Phil Kessel neodcházel z Toronta zrovna v dobrém. Jeho nadváha byla odjakživa terčem nejrůznějších vtípků. Za jeden z nejzdařilejších lze označit fotku, která prošla před časem sociálními sítěmi. Na zeleném pažitu stály vedle sebe dvě nejznámější osobnosti Penguins a na kraji obrázku uříznutá postava, ze které čouhal jen vypouklý pupík. Popisek zněl: „Jevgenij Malkin, Sidney Crosby a Phil Kessel společně na golfu.“ Američanovi dlužno přičíst k lepšímu, že si z rýpanců okolí nikdy moc nedělal.

Když odcházel před třemi lety od Maple Leafs k Penguins, napsal o něm list Toronto Sun, že baští párky ve velkém. „Prodejce hot dogů, který postává na Front and John Sts., přišel o nejspolehlivějšího zákazníka,“ prohlásil tehdy Steve Simmons. A nejen to, přidal pár dalších hodně peprných vět ve smyslu, jak je dobře, že je tenhle útočník pryč.

Ať už to byla s jeho zálibou v jídle pravda nebo ne, legenda si žila svým životem. Kessel ji posléze v dobrém rozmaru dokonce sám oprášil. Když loni obhájil s Pittsburghem Stanley Cup, dal na instagram fotky, kde jedl párky v rohlíku přímo ze stříbrného poháru (původní obrázky byly staženy, kopie jsou stále k nalezení).

Vše se nyní jala uvést na pravou míru Kesselova sestra Amanda, jinak také vítězka zlaté medaile z olympijského turnaje v Jižní Koreji, kde uspěla s americkým hokejovým národním týmem. Na twitteru dostala od fanouška otázku, jak je to s Philovou láskou k nezdravé uzenině vsazené do ještě nezdravějšího pečiva. „Phil hot dogy nemiluje, občas si ho dá, třeba na golfovém hřišti, ale rozhodně je nemiluje,“ odpověděla hokejistova sestra.

Podstatnější než rozřešení nehezké stravovací vášně je, jak se Kesselovi aktuálně daří. Málokdo asi věřil, že se americký forvard po odchodu z Toronta takhle uplatní. Zatímco v kanadském klubu o vítězství ve Stanley Cupu stále jen tajně sní, Kessel má doma dva prsteny pro vítěze, na obou měl významnou zásluhu. Letos nadto všechno prožívá svou možná životní sezónu.

Zatímco v Kanadě sbíral v průměru 65,6 bodu za sezónu, v Pittsburghu stihnul loni 70 bodů (23+47), v obou vítězných play off byl ještě výraznější (dohromady 45 bodů ve 49 utkáních). Letos je s průběžnými 77 body (28+49) v 69 zápasech na sedmém místě ligové produktivity a s vysokou pravděpodobností zapíše svůj bodově nejlepší ročník v kariéře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.