bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V St. Louis se bude bojovat o mečbol, Blues se možná budou muset obejít bez opor

23. května 2016, 20:00

Vojtěch Balon

I dnes bude v rámci play-off kanadskoamerické NHL co sledovat. Svým pátým zápasem pokračuje vyrovnaná finálová série Západní konference mezi St. Louis a San Jose, výhodu domácího prostředí budou mít tentokrát Bluesmani. Svěřenci kouče Hitchcocka sice ovládli čtvrtý duel poměrem 6:3, během tohoto mače ale přišli o Davida Backese a Robbyho Fabbriho, jejichž start je stále otazný.

2:00 St. Louis Blues - San Jose Sharks

Lodivod missourského celku Ken Hitchcock sice pravil, že obě opory by měly být v pořádku, nicméně stále není jasné, jestli Backes s Fabbrim budou moci nastoupit. Pokud ne, do základní sestavy by se pravděpodobně posunuli Ty Rattie a bijec Ryan Reaves. To za předpokladu, že se nestihne uzdravit zkušený Scottie Upshall, jenž utrpěl blíže nespecifikované zranění v horní části těla.

To Sharks budou i dnes prakticky kompletní, mimo hru zůstává pouze zraněný Matt Nieto, který zatím do této série vůbec nezasáhl.

Zámořské servery už po třetím zápase věštily, že Žraloci mají mnohem vyšší šance na postup, čtvrtý duel na ledě SAP Center ale tyto hypotézy roztrhal na cáry. Bluesmani totiž jednoznačně dominovali a po výhře 6:3 (všechny góly Sharks navíc přišly až ve třetí třetině) si odvezli zpět do Missouri stav 2:2 na utkání.

"Kdybychom prohráli, tak by to byl asi hodně nepříjemný let domů," přiznal Alex Pietrangelo. "Je dobře, že jsme dokázali vyhrát venku, ale ještě důležitější je, jaký jsme podali výkon," dodal s tím, že výhoda je nyní na straně St. Louis.

Kapitán Žraloků Joe Pavelski ale nesdílí tentýž názor. "Vždy musíte být připraven na další zápas, a to nezávisle na výsledku toho předchozího. Musíme se poučit ze svých chyb, další utkání znamená další příležitost," pravil nástupce Joea Thorntona ve funkci týmového kapitána.

"Celý rok jsme kvůli tomuto tvrdě pracovali, musíme zmobilizovat síly a podat dobrý výkon. Tím spíš, když nás poté opět čeká dlouhý přelet do San Jose," je si vědom zkušený centr Blues Paul Stastny.

Co myslíte, jaký tým si v pátém utkání vybojuje mečbol a jaký bude na hraně vyřazení?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.