bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V přípravě bez bodu. Patrik Laine přivyká zámořskému stylu

11. října 2016, 8:00

Jiří Lacina

Na mistrovství světa juniorů i dospělých zářil, na draft šel s Austonem Matthewsem jako největší favorit. Ve Winnipegu se těší na nového Teema Selänneho, zatím si ale budou muset počkat. Patrik Laine až dosud v přípravě nebodoval, na paniku nebo poplašné zvěsti je nicméně brzo.

Třebaže někteří fanoušci jsou ve své nedočkavosti možná trochu znepokojeni, je třeba je uklidnit. Dvojka letošního draftu je nezpochybnitelný talent. Prochází jen složitým obdobím přivykání na jiné prostředí a hlavně užší ledovou plochu.

Laine odehrál zatím všehovšudy jen deset utkání na zámořském ledě. Včetně přípravy a samotného Světového poháru jich bylo šest za tým Finska. Skóroval v nich jednou proti USA. Další čtyři pak přidal během přípravného kempu Winnipegu. Tam se netrefil ani jednou, nepřipsal si zatím ani nahrávku.

Pokud někdo očekával, že bude dávat góly od prvního dne, musí vychladnout. Několik slibných šancí si v přípravě vytvořil, zatím ale bez gólového efektu. Ve čtvrtek proti Edmontonu předvedl, že mu nečiní problém šance ani připravovat. V přesilovce se blýskl několika krásnými křížnými pasy spoluhráčům. Všichni čekají, že jakmile se jednou sám trefí, stavidla se protrhnou.

V osmnácti letech je dost přemýšlivý. Pořád si láme hlavu, jak konkrétní aspekty své hry zlepšit. A nepřestává si věřit. „Lepší se to celou dobu. Každý zápas bude samozřejmě jiný. Právě teď se ale cítím docela dobře,“ ujistil novináře po čtvrtečním duelu.

V klubu přemýšlí, jak mu pomoct, aby se na ledě cítil co nejpohodlněji. Hodně proto nastupoval s finským krajanem Joelem Armiou. Oba si prý užívali možnost hovořit spolu ve své mateřštině. Postupně snad najdou shodu i na ledové ploše. Třetího do party by jim měl dělat Bryan Little nebo Mathieu Perreault, otevřenou možností zůstává vycházející hvězda Mark Scheifele.

Laine by měl každopádně dostat příležitost v první útočné šestce. „Je to oslnivý talent,“ řekl na Finovu adresu trenér Paul Maurice. „Je mu osmnáct a v posledních pár týdnech hrál za dva různé týmy. Bude se dál zlepšovat,“ věří kouč Winnipegu.

Pokud by se trápil, a taková období nepochybně přijdou, půjde zřejmě do třetí lajny. Všechny okolo ujišťuje, že jeho hlavním a jediným cílem je dostat se letos do NHL. Pokud přijde časem do řečí ohledně Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny, bude to bonus. Osud odeslání na farmu by ho potkat neměl. Dřív či později se finský šikula určitě prosadí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.